Menu
 

Ģirtam Bricim otrā vieta Latvijas ziemas čempionāta trešajā posmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Jātnieku federācija Foto - Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā nedēļas nogalē notika Latvijas ziemas čempionāta trešā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sportisti sacentās 12 maršrutos dažādās vecuma un meistarības grupās.

Sacensību galvenais maršruts bija konkūrs ar 130 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs. Tajā startēja 22 sportiskie pāri. Tradicionāli piedalījās arī sportisti no Lietuvas, un pirmo vietu izcīnīja kaimiņvalsts jātnieks Mats Petraitis ar zirgu Solly de Glorija. Otrajā vietā ierindojās Ģirts Bricis no Babītes novada ar Donau (RJSK “Sport de Lux”), trešais bija Aigars Bregže ar Val di Sole no Mārupes novada z/s “Lielceri”, liecina Latvijas Jātnieku federācijas informācija.

Ģirts Bricis: “Aizvadītā gada nogale un šis gads ir ļoti darbīgs manas ģimenes privātajos projektos, tāpēc pat nepamanīju pauzi starp sezonām. Darba ir ļoti daudz. Mūsu zirgu sastāvā ir parādījušies vairāki jauni, tāpat turpinu ar padomu palīdzēt arī jaunajiem jātniekiem. Viss turpinās, gatavoju zirgus un esmu priecīgs par katra zirga labu startu.”

Latvijas ziemas čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem pieaugušajiem līderpozīcijās izvirzījušies: Laura Penele (z/s “Lielceri”) – 31 punkts, Sintija Semeņkova (JSK “Kriķi”) – 30 un Kristīne Egle (“Top Sport”) – 28.

Pierīgas jātnieku klubu pārstāvji uzvarēja vēl vairākos maršrutos. Sacensībās junioriem un jaunajiem jātniekiem pirmo vietu izcīnīja Daniela Briņķe ar Pikarda no Ropažu jātnieku kluba, 6/7 gadus veco zirgu grupā labākais bija Andis Vārna ar High Point VDL no z/s “Lielceri”, bet amatieru konkurencē – Ieva Katrīna Apalupa ar Lordana no Kalngales jātnieku kluba “Erceni”.

Izšķirošā, ceturtā posma sacensības paredzētas 6. un 7. aprīlī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.