Menu
 

Siguldietei Gasūnai divi Latvijas čempiones tituli kalnu slēpošanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edgars Beļakovs, infoski.lv Foto - Edgars Beļakovs, infoski.lv

Somijas ziemeļos esošajā ciematiņā Pihē šonedēļ norisināsies Baltijas kausa izcīņas pēdējais trešais posms kalnu slēpošanā, kurā vienlaikus arī tiek sadalītas Latvijas čempionāta medaļas. Pirmajās divās sacensībās – milzu slalomā un slalomā – dāmu konkurencē dubultuzvaru svinēja siguldiete Lelde Gasūna.

Trešdien milzu slaloma sacensībās vecākā no māsām Gasūnām Baltijas kausa vērtējumā ierindojās trešajā vietā aiz divām Somijas sportistēm, bet Latvijas čempionāta ieskaitē divu distanču summā par 0,02 sekundēm apsteidza savu māsu Evelīnu. Bronzas medaļu nopelnīja Liene Bondare, kura Leldei zaudēja trīsarpus sekundes un kopvērtējumā bija sestā.

Ceturtdien slalomā Latvijas kalnu slēpotājas ieņēma pirmās trīs vietas – otro čempiones titulu ieguva Lelde Gasūna, aiz viņas ierindojās Agnese Āboltiņa (+0,62 s) un Betija Burkovska no Baltezera (+2,75 s). Evelīna Gasūna pirmajā distancē bija otrā, māsai zaudējot nieka sekundes simtdaļu, taču otrajā trasē līdz finišam netika. Nefinišēja arī Liene Bondare.

Vīru konkurencē, abās dienās startējot gandrīz 70 sportistiem, dominēja Zviedrijas, Somijas un Norvēģijas kalnu slēpotāji. Milzu slalomā labākais no latviešiem bija Žaks Gedra, kurš ierindojās 14.vietā gandrīz trīs sekundes aiz uzvarētāja zviedra Lundbeka, taču izcīnīja Latvijas čempiona titulu. Aiz viņa ierindojās Elvis Opmanis (30.vietā Baltijas kausa vērtējumā) un Lauris Opmanis (36.).

Arī ceturtdien slalomā labākais no Latvijas kalnu slēpotājiem bija Žaks Gedra – šoreiz viņam astotā vieta. Otru otro vietu Latvijas čempionātā ieguva Elvis Opmanis (summā 12.), bet trešais šoreiz bija Daniels Loss (18.).

Piektdien Baltijas kausa posmā paredzētas kvalifikācijas sacensības sestdien plānotajam paralēlajam slalomam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.