Menu
 

Carnikavas un Siguldas basketbolisti ar zaudējumiem noslēdz LBL trešās divīzijas pamatturnīru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Neveiksmes pamatturnīra pēdējās spēlēs piedzīvojušas abas Latvijas Basketbola līgas trešajā divīzijā spēlējošās Pierīgas komandas – basketbola klubs “Carnikava” un Siguldas sporta skola. Siguldiešiem sezona līdz ar to beigusies, bet carnikaviešiem priekšā cīņas LBL3 izslēgšanas turnīrā.

BK “Carnikava” turnīru par 1.-9.vietu noslēdza piektdien ar izbraukuma spēli pret basketbola klubu “Jaunpils”. Pirmā puslaika beigās komandas apmainījās ar 7:0 izrāvieniem, pēc kuriem laukuma saimnieki atguva deviņu punktu pārsvaru, un visā atlikušajā spēlē rezultāta starpība diezgan stabili turējās desmit robežās un tā arī beidzās – carnikaviešiem zaudējums 76:86.

BK “Carnikava” rindās rezultatīvākie bija Miks Pureniņš (20 punktu), Jānis Ābols (15 punkti plus 10 atlēkušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles) un Rolands Dovgjalo (13 p.).

LBL2 otro posmu deviņu labāko komandu turnīrā carnikavieši pabeidza priekšpēdējā astotajā vietā (trīs uzvaras 16 spēlēs) un izslēgšanas turnīru sāks ar astotdaļfināla kārtu, kurā sacentīsies ar otrās grupas labāko komandu “Jēkabpils lūši”/SC. Nākamajā kārtā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Zaudējumu sezonas pēdējā spēlē turnīrā par 10.-18.vietu piedzīvoja Siguldas sporta skolas komanda. Mačā pret BK “Jelgava”/BJSS vienību cīņa līdz trešās ceturtdaļas vidum ritēja punkts punktā, taču tad jelgavnieki pamazām audzēja pārsvaru, kas vienubrīd sasniedza 26 punktus, un beigās svinēja uzvaru 87:66. Siguldiešiem Kristers Puķītis guva 23, Toms Aizupietis 16 un Ivo Gabrāns 15 punktus.

Tieši tāpat kā carnikavieši – ar trim uzvarām un 13 zaudējumiem – LBL3 otro posmu Siguldas basketbolisti pabeidza septītajā vietā otrajā grupā un 16.vietā 18 klubu konkurencē visā turnīrā. Visā sezonā siguldiešiem trīs uzvaras un 19 neveiksmes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.