Menu
 

Ulbrokas un Ķekavas florbola klubi turpinās ceļu uz "Arēnu Rīga"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Florbola savienība Foto - Latvijas Florbola savienība

“Betsafe Oxdog Ulbroka” florbolisti svētdien otrreiz izlīdzinājuši rezultātu Latvijas čempionāta pusfināla sērijā pret Talsu novada sporta skolas/”Krauzers” komandu. Dāmu virslīgas pusfinālos zaudējumu piedzīvoja “Ķekavas Bulldogs” florbolistes, bet viņu novadnieces “FK Ķekava” turpina cīņu par vietu finālā.

Pēc piektdienas dramatiskā zaudējuma pagarinājumā (5:6) Latvijas čempioni no Ulbrokas otrreiz bija nonākuši zaudētājos sērijā līdz četrām uzvarām (1:2), un vēl viena neveiksme viņus nostādītu bezdibeņa malā.

Pirmajās divās trešdaļās ulbrokieši ne tikai bija nosargājuši savu cietoksni neskartu, bet paši trīs reizes iemetuši bumbiņu mājinieku vārtos. Taču trešā perioda vidū talsenieki samazināja starpību līdz diviem vārtiem, bet piecas minūtes līdz beigām – līdz minimumam (3:4). Nervozajā izskaņā “Betsafe Oxdog Ulbrokas” florbolisti tomēr izturēja, un četras sekundes līdz beigām Rolands Kovaļevskis iemeta savu otro golu mačā, šoreiz tukšos vārtos – 5:4 un sērijā neizšķirts 2:2.

Sērijas piektā spēle notiks 6.aprīlī Ulbrokā, bet sestā – dienu vēlāk Talsos. Ja būs nepieciešama izšķirošā septītā cīņa, tā notiks 11.aprīlī. Neizšķirts 2:2 ir arī otrajā pusfināla sērijā “Lielvārde/FatPipe” – “Lekrings”.

Dāmu virslīgas pusfināla sērijas līdz trim uzvarām, kā jau iepriekš varēja prognozēt, aizrit krasi atšķirīgi. “Ķekavas Bulldogs” florbolistēm tā arī neizdevās atrast kādus pretlīdzekļus Kocēnu “Rubenes” spēlei, un pagājušās nedēļas zaudējumam 2:16 Ķekavā sekoja vēl divas sagrāves viesos – 3:12 un 3:19. Mačs par bronzas medaļām “buldodzēm” paredzēts 12.aprīlī – dienu pirms lielās Latvijas florbola čempionāta finālu dienas “Arēnā Rīga”.

Turpretī “FK Ķekava” un “NND Rīga” duelī rit spēkošanās divu līdzvērtīgu sāncenšu starpā. Pirmajā spēlē pirms nedēļas Ķekavā mājinieces uzvaru 5:4 guva pēcspēles metienu sērijā, un arī otrajā mačā Rīgā ar 60 minūtēm uzvarētāju noteikšanai bija par maz.

Ķekavietes otrās trešdaļas vidū bija vadībā 2:0, sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, zaudēja 2:3, taču izlīdzināja rezultātu un pagarinājuma piektajā minūtē guva uzvaras vārtus – 4:3. Visus rezultativitātes punktus “FK Ķekava” rindās trijatā savāca Klinta Mārtiņjēkaba (2+2), Linda Dadajeva (1+2) un Paula Metāla (1+0), kuras kontā uzvaru nesošais metiens.

Svētdien sērijas trešajā spēlē Ķekavas florbolistes varēja izcīnīt ceļazīmi uz finālu, taču nespēja realizēt nevienu no 27 metieniem, piedzīvoja “sauso” zaudējumu 0:3 un ļāva pretiniecēm samazināt starpību sērijā līdz 1:2. Pusfināla ceturtā spēle paredzēta 6.aprīlī Ķekavā, piektā, ja būs nepieciešams, notiks dienu vēlāk Rīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.