Menu
 

Airisa Penele uzvarējusi Latvijas ziemas čempionātā iejādē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Jātnieku federācija Foto - Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā nedēļas nogalē notika Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacensības iejādē. Divu posmu kopvērtējumā uzvaru guva Airisa Penele no Mārupes novada zemnieku saimniecības “Lielceri” ar zirgu Licenciado.

Sacensību sarežģītākajā shēmā – Lielajā balvā – uzvarēja Terēze Rozenberga ar zirgu Kivi no Baldones novada jātnieku sporta kluba “Mežstrazdiņi”, bet Airisa Penele ar Licenciado ieguva otro vietu. Rēķinot rezultātus divu sacensību kopvērtējumā, Lielajā aplī uzvarēja Airisa Penele – 131,693%, otrajā vietā Terēze Rozenberga – 130,821, bet trešā Olga Šakurova ar zirgu Lord Nelson, kura šajā posmā nestartēja.

 “Kā sportiste īsti neesmu apmierināta ar startu šajās sacensībās, lai gan izdevās uzvarēt kopvērtējumā. Pirmajā posmā rezultāts bija labāks, bet nezinu, kādu iemeslu dēļ tagad neizdevās sasniegt iespējami labāko rezultātu,” Latvijas Jātnieku sporta federācijas preses dienestam atzina Airisa Penele. “Zirgs tā kā juta stresu, varbūt tas ir pavasaris, jo Licenciado ir ērzelis, turklāt no temperamentīgās PRE jeb Andalūzijas šķirnes. Taču izdarām secinājumus, strādājam tālāk. Cerams, ka, sākoties āra laukumu sezonai, sniegums būs labāks, jo šis ir zirgs ar lielu potenciālu, un arī sagatavošanas procesā viss ir kārtībā.”

Paralimpiskās iejādes sacensībās uzvarēja z/s “Tīraines staļļi” pārstāvis baldonietis Rihards Snikus ar King of the Dance: “Praktiski sezona ir sākusies labi, bet ne tik ļoti, kā pašam gribētos. Šīs sacensības man bija svarīgas jaunās brīvas izvēles programmas aprobēšanai, kuru jāju tikai otro reizi jaunas mūzikas pavadījumā. Vēl jāiegulda liels darbs un arī pie precizitātes jāpiestrādā. Zirgs jūtas pat ļoti labi, un esam gatavi startēt. Redzēsim, kā izdosies savu sniegumu parādīt šāgada pirmajās starptautiskajās sacensībās aprīļa beigās Beļģijā.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.