Menu
 

Foto: Ar jaunu dalībnieku rekordu Carnikavā startējis taku skrējienu seriāls "Stirnubuks"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ģirts Freijs Foto - Ģirts Freijs

Ar jaunu dalībnieku rekordu vienā no šī gada siltākajām un saulainākajām dienām atklāta sestā “Stirnubuka” sezona. Carnikavas dabas parkā “Piejūra” ieradās teju pieci tūkstoši taku skrējēju, lai pēc pusgadu ilgās starpsezonas ne tikai startētu Latvijā populārākajā skriešanas seriālā, bet arī tiktos ar draugiem un kārtējo reizi baudītu sacensību rīkotāju sarūpētās skriešanas trases.

Jauno sezonu vienuviet ieradās atklāt 4919 taku skrējēji no 18 valstīm, kas ir rekords gan dalībnieku, gan starptautiskā vēriena ziņā. Kā informēja rīkotāji, vairāk par 10 dalībniekiem bija ieradušies no Spānijas, Kanādas, Lietuvas, ASV un Igaunijas. “Staltie priežu meži, kāpas, liedagi, neskartā Gaujas ieteka jūrā, ainavisko Garezeru virtene un pirms dažiem mēnešiem atklātā betona plātņu bruģētā promenāde uz jūru pārsteidza ne vienu vien taku skrējēju, sacensību laikā liekot aizdomāties par atgriešanos trešajā vecākajā dabas parkā Latvijā.”

Trešdaļa no visiem Piekrastes posma dalībniekiem devās “Viršu Zaķa” 13 kilometru trasē. Jau no pirmajiem metriem līderpozīcijās izvirzījās pašmaju taku skriešanas zvaigzne Andris Ronimoiss, bet dāmu konkurencē cerības cīņā par uzvaru konkurentēm nedeva galvenā favorīte, Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka.

“Venden Stirnu buka” 23 km distanci visātrāk veica Didzis Glušņevs un Klinta Lauska, bet 31 km garo prestižo “Lūša”distancē pirmie finišēja Kristaps Bērziņš un Jekaterina Sokunova, turklāt nesteidzīgākie “lūši” trasē pavadījuši vairāk par piecām stundām.

5 km “EJ! Vāvere” distancē devās aptuveni tūkstotis taku skriešanas iesācēju un sprinteri, kā arī vēl tūkstotis jauniešu startēja Latvijas valsts mežu (LVM) Skolu čempionātā taku skrējienos. Šoreiz ātrākie bija Salaspils sporta skolas pārstāvis Andrejs Bānis un pērnā gada ātrākā maratoniste Karīna Helmane-Soročenkova no Tukuma. Savukārt ātrākie skolēni bija Artis Rožkalns no Cēsīm un Viktorija Bogdanova no Piltenes.

Nākamais “Stirnubuka” posms 27.aprīlī dalībniekus vedīs pavasara plaukstošajās Līgatnes dabas parka pasaku meža takās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.