Menu
 

LBL: "Carnikava" uzvar un beidz, "Ķekava" zaudē un turpinās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/carnikavasporto Foto - facebook.com/carnikavasporto

Latvijas Basketbola līgā spēlējošie Pierīgas klubi otrdien aizvadīja izslēgšanas turnīru spēles. LBL otrās divīzijas ceturtdaļfināla otrajā mačā BK “Ķekava” piedzīvoja zaudējumu un sestdien aizvadīs izšķirošo spēli par iekļūšanu pusfinālā. LBL trešajā divīzijā par spīti uzvarai neveiksmi divu spēļu summā piedzīvoja BK “Carnikava” basketbolisti.

Basketbola klubam “Ķekava” pēc pēdējo sekunžu uzvaras 80:79 pirmajā spēlē viesos pret biznesa augstskolas “Turība” studentiem bija iespēja sēriju līdz divām uzvarām pabeigt savās mājās. Taču laukuma saimnieki pirmajā puslaika nespēja turēt lieliskajai viesu precizitātei un rezultativitātei – 40:61.

Pēc pārtraukuma starpība sasniedza par 26 punktus (49:75), taču ķekavieši metās atspēlēties un piecas minūtes līdz beigām pretiniekus bija gandrīz noķēruši – 77:83. Diemžēl nākamajās trijās minūtēs mājinieki nespēja gūt ne punkta un piedzīvoja zaudējumu – 79:91 un sērijā 1:1.

BK “Ķekava” sastāvā Roberts Pāže izcēlās ar 20 punktiem, 8 rezultatīvām un 5 atlēkušajām bumbām, Edgars Štelmahers guva 17, Artūrs Strēlnieks un Niks Saknītis pa 13 punktiem. Sērijas izšķirošā trešā spēle notiks 6.aprīlī BA “Turība” laukumā.

Atšķirībā no ķekaviešiem Carnikavas basketbolisti LBL3 astotdaļfināla atbildes spēli pret “Jēkabpils lūšiem” savās mājās uzsāka ar 20 punktu deficītu, ņemot vērā smago zaudējumu pirmajā cīņā (65:85). Pirmajā ceturtdaļā carnikavieši grima vēl dziļāk (12:27), toties otrajā ceturtdaļā septiņas minūtes nosargāja savu grozu neskartu un līdz pārtraukuma sāncenšus panāca – 32:32.

Otrajā puslaikā laukuma saimnieki turpināja ofensīvu un sasniedza astoņu (52:44) un pēc tam arī 12 punktu pārsvaru (64:52 sešas minūtes līdz pamatlaika beigām), kas deva cerības uz sekmīgu iznākumu divu spēļu summā. Pašās beigās carnikavieši lika pretiniekiem nopietni panervozēt, tomēr viņiem pavisam nedaudz pietrūka – 84:69 un summā 149:154.

Sezonas pēdējā mačā BK “Carnikava” rindās rezultatīvākie bija Mārtiņš Pētersons (23 p.), Rolands Dovgjallo (18) un Jānis Ābols (15).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.