Menu
 

"Garkalne/Livonia" pārliecinoši uzvar "Fēniksu" Latvijas regbija čempionāta pirmajā spēlē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF

Jaunā regbija sezona sestdien Rūjienā sākās ar "Garkalne"/"Livonia" komandas iespaidīgu uzvaru 57:10 (47:0) pār "Fēniksu" Latvijas čempionāta pirmajā spēlē.

Pirmajā puslaikā vien Garkalnes kluba regbisti veica deviņus piezemējumus, otrajā puslaikā panāca ar 52:0 savā labā, un tikai tad pirmos punktus guva pretinieki. Uzvarētājiem Dāvids Bērtiņš veica četrus piezemējumus, Raitis Zalāns divus, Markuss Krališs, Roberts Brikmanis, Niks Voitečko, Miķelis Jurevičs un Valērijs Runco pa vienam.  Krališa kontā arī viens precīzs realizācijas sitiens, liecina Latvijas Regbija Federācijas informācija.

"Pirmais puslaiks bija pavisam šiks. Pirmajās desmit minūtēs vēl ieskrējāmies, bet pēc tam labi spēlējām," stāsta "Garkalne"/"Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Otrajā puslaikā spēlētāji, kas nāca uz maiņu, varēja nospēlēt labāk, tomēr jāatzīst, ka pirmajā viss jau bija izdarīts, un otrās 40 minūtes palika kā formalitāte."

17.aprīlī Latvijas izlase sāks treniņus pirms 4.maijā paredzētās Eiropas čempionāta spēles pret Dāniju. Starp kandidātiem visvairāk spēlētāju ir tieši no "Garkalne"/"Livonia" komandas – piecpadsmit. 

Latvijas čempionātā šosezon piedalās piecas komandas – vēl arī pašreizējie čempioni Ķekavas "Miesnieki", "Jūrmala" un LMT/"Eži" –, kas aizvadīs divu apļu turnīru, un četras labākās vienības sezonu turpinās kausa izcīņā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.