Menu
 

Foto: Siguldā noskaidroti Latvijas Apvienotās badmintona līgas sezonas laureāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs Foto - Siguldas badmintona klubs

Ar pēdējā sestā posma sacensībām nedēļas nogalē Siguldas Sporta centrā noslēgusies “Yonex” Latvijas Apvienotās badmintona līgas desmitā sezonas. Pēc rīkotāju datiem, jubilejas gadā vienspēļu un dubultspēļu turnīros piedalījušies vairāk nekā 250 spēlētāju no deviņām valstīm.

Kopvērtējumā lielu daļu uzvaru šosezon svinējuši Lietuvas badmintonisti, tajā skaitā Toms Vaškevičs, kurš savāca lielāko punktu summu gan vīru vienspēlēs A grupā, gan vīru dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs, savukārt Sauļus Pipīne bija labākais vienspēlēs un pāru cīņās.

Vairākas godalgotās vietas un naudas balvas kopvērtējumā ieguva arī Siguldas badmintona kluba pārstāvji. Anna Kupča izcīnīja pirmo vietu dāmu vienspēlēs, otro jauktajās dubultspēlēs un trešo vietu kopā ar Anniju Rulli-Titavu dāmu dubultspēlēs.

Vīriem otrais sezonas summā gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs bija Pauls Gureckis (Siguldas BK/RSP/RBS), trešo vietu dāmu konkurencē, gan piedaloties tikai četros posmos, ieguva Monika Radovska, trešā dubultspēlēs bija Paula Mackēviča, jaukto dubultspēļu ieskaitē attiecīgi otro un trešo vietu ieņēma Dāvis Strazdiņš un Alens Zandovskis, starp labākajiem B grupas turnīros bija Uvis Kronenbergs, Diāna Lenceviča, Anete Priedniece, kā arī Paula un Madara Mackēvičas.

Pēdējā posma turnīros sekmīgākā no Siguldas kluba badmintonistiem bija Monika Radovska. Vienspēļu turnīra finālā viņa ar 21:19, 21:13 uzvarēja Diānu Stogniju no RSP/RBS komandas (spēlē par trešo vietu Anna Kupča trijos setos pārspēja Anniju Rulli-Titavu), bet dubultspēlēs izcīnīja pirmo vietu pārī ar Anitu Švalbi no Rīgas (Kupčai un Rullei-Titavai trešā vieta). Divas uzvaras B grupā – gan individuālajā turnīrā, gan pāru spēlēs kopā ar Paulu Mackēviču – arī Diānai Lencēvičai.

Vēl vienu uzvaru laukuma saimnieki svinēja “mikstā” – finālā Ardis Daniels Bedrītis un Liāna Lenceviča ar 5:21, 21:18, 21:16 vinnēja Tomu Vaškeviču un Sandru Damaškaiti no Lietuvas. Savukārt vīru dubultspēļu turnīra finālā Siguldas duets Artūrs Akmens/Oskars Akmens ieņēma otro vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.