Menu
 

Foto: Ādažu un Ulbrokas jaunie peldētāji naskākie Pierīgā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Vienpadsmit Pierīgas mācības iestāžu komandas startējušas Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu peldēšanas sacensībās Inčukalna sporta kompleksā. Šoreiz labākie bija Ādažu vidusskolas un Ulbrokas vidusskolas audzēkņi, kuri savā starpā sadalīja uzvaras četrās vecuma grupās komandu vērtējumā un ieguva lielāko daļu godalgu arī individuālajās sacensībās.

Dalībnieki jaunākajā D grupā (2007. g.dz. un jaunāki) sacentās 25 metru brīvā stila distancē un 4x25 metru stafetē, bet pārējās trijās grupās peldēja 50 un 4x50 metrus. Rezultātus komandu vērtējumā rēķināja, summējot katras skolas labākā puiša, meitenes un stafešu komandas iegūtās vietas.

D grupā, kurā piedalījās lielākais peldētāju skaits – 25 meitenes un 27 zēni, individuāli labākos rezultātus sasniedza Anabella Veržbicka no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas (15,04 sekundes) un Darens Ozols no Babītes vidusskolas (15,69). Taču kopvērtējumā viņu pārstāvētās komandas piekāpās Ulbrokas vidusskolas skolēniem, kuri uzvarēja stafetes peldējumā, bet individuāli labākie bija Sofija Pilāte (2.vieta) un Domeniks Duncāns (3.v.). Summā otrā vieta Ādažu BVS komandai, trešā Babītes vidusskolai.

C grupā (2005./06.g.dz.) meitenēm pirmās divas vietas ieguva Laura Anna Matjuhina (30,54 s) un Agate Baone no Ādažu vidusskolas, bet puišiem ādažnieks Daniels Kitoks ierindojās otrajā vietā aiz Renāra Ciņa no Krimuldas vidusskolas (31,47). Gan stafetē, gan kopvērtējumā pirmo vietu ieguva Ādažu vidusskolas peldētāji, apsteidzot Babītes un Krimuldas vidusskolas.

Vēl pārliecinošāku uzvaru ādažnieki svinēja B grupas (2003./04.g.dz.) sacensībās. Individuāli puišiem Rainers Līcis-Līcītis (25,85 s) un Ričards Sniedze izcīnīja pirmās divas, bet meitenēm Ādažu vidusskolas skolnieces ar Annu Kati Zbitkovsku (30,77) priekšgalā – pat pirmās trīs vietas. Likumsakarīgi viņi bija pārliecinoši ātrākie arī stafešu peldējumā un komandu kopvērtējumā apsteidza vienaudžus no Vangažu vidusskolas un Babītes vidusskolas.

Tikpat pārliecinoši vecākajā A grupā vidusskolniekiem (1999./2002.g.dz.) triumfēja Ulbrokas vidusskolas audzēkņi. Individuāli, uzvarot Elīnai Beinarei-Tjutjunovai (30,41) un Edgaram Aserim (25,87), viņi ieguva piecas no sešām medaļām, bija labākie arī stafetē un summā pārspēja Babītes un Krimuldas vidusskolu komandas.

Šajā mācību gadā Pierīgas skolēnu sporta spēlēs atlicis aizvadīt vienas sacensības – 9.maijā Ropažos visu četru vecuma grupu skolu komandas mērosies spēkiem krosa stafetēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.