Menu
 

Jātnieku sporta āra laukumu sezona sākas ar Ģirta Briča uzvaru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Jātnieku federācija Foto - Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā “Kleisti” nedēļas nogalē, atklājot āra laukumu sezonu, aizvadītas Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pirmā posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā sacīkšu maršrutā pieaugušo konkurencē uzvarēja Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis no jāšanas sporta kluba “Sport de Lux” ar zirgu Hugo V.

Sacensību galvenais konkūrs bija ātruma maršruts ar 130 cm augstiem šķēršļiem. Tajā piedalījās 13 sportiskie pāri, un godalgas ieguva tie trīs, kuri distanci veica bez soda punktiem – Ģirts Bricis ar zirgu Hugo V un viņš pats ar zirgu Donau, kā arī Aleksandrs Šakurovs ar Grietje G (Rīgas JSK), informēja LJF preses dienests.

Ģ.Bricim sacensības izvērtās īpaši veiksmīgas – viņš uzvarēja vēl trijos maršrutos ar zirgiem Wildstar (sacensības līdz 5 gadus veciem zirgiem), ar Garvey (ātruma maršruts) un ar Carlondra First (akumulācijas sacensības ar džokeri). JSK “Sport de Lux” pirmās vietas vēl izcīnīja Kate Ansone ar Rigonda un Anna Sergejeva ar Chandra H.

Sacensību galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis: “Esam gandarīti, jo mums izdevās “ģimeniski” veiksmīgs pasākums. Es ar dažādiem zirgiem guvu uzvaras četros maršrutos, vienā maršrutā uzvarēja Kate, bet vēl vienā distancē nepārspēta palika mūsu skolniece ar mūsu zirgu. Tās bija sezonas pirmās sacensības āra laukumā. Prieks, ka varam iznākt no manēžas un izmantot plašākas zirga gaitas. Viss notiek arī raitāk un komfortablāk, jo nav jātērē lieks laiks iesildes pauzēm.”

Pie uzvarām atsevišķos maršrutos tika vēl vairāki Pierīgas novadu pārstāvji – Andis Vārna ar Lerikona no Mārupes novada zemnieku sacensības “Lielceri”, Tīna Dreimane ar Galaktika no Garkalnes novada Langstiņu jātnieku kluba “Meždruvas 1” un Una Adamoviča ar Candy no Upesciema jātnieku kluba “Kriķi”.

LJF kausa izcīņā šosezon paredzēti četri posmi, nākamais notiks 18. un 19. maijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.