Menu
 

BK "Ķekava" basketbolisti dramatiskā cīņā zaudē LBL2 otro finālspēli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no sportacentrs.com Foto - ekrānšāviņš no sportacentrs.com

Bijuši vadībā cīņas lielāko daļu, basketbola kluba “Ķekava” spēlētāji tomēr piedzīvoja zaudējumu ar viena punkta starpību “Gulbenes bukiem” Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas fināla otrajā spēlē. Sērija ritēs līdz trim uzvarām.

Pirmajā ceturtdaļā ar 8:0 izrāvienu gulbenieši pārņēma vadību (13:16) un noturēja to līdz puslaika vidum, kad vēl divreiz lielāks spurts izdevās ķekaviešiem (36:24), atsaucot atmiņā fināla pirmo spēli (86:64), kad tieši otrajā ceturtdaļā BK “Ķekava” nokārtoja izšķirošo pārsvaru. Dažu nākamo minūšu laikā uz viļņa jau atkal bija “buki”, kuri likvidēja visu deficītu un panāca izlīdzinājumu (38:38), tomēr dinamisko spēles pirmo pusi ar diviem precīziem tālmetieniem pabeidza laukuma saimnieki – 44:38

Pēc pārtraukuma viesi starpību ātri samazināja līdz minimumam, trešās ceturtdaļas izskaņā pakaļdzīšanos arī pabeidza un drīz pēc tam uz brīdi atguva vadību – 54:55. Taču sekoja ķekaviešu atbilde, un sešas minūtes līdz pamatlaika beigām viņu pārsvars sasniedza 10 punktus – 69:59. Gulbenieši septiņus atspēlēja, bet mājinieki atbildēja ar vēl vienu 10:2 spurtu – šķietami drošs 79:68 pārsvars divarpus minūtes līdz beigām.

Gods godam Gulbenes basketbolistiem par neatlaidību, bet laukuma saimniekus izšķirošajos brīžos pievīla aukstasinība soda metienos – no astoņiem grozā ielidoja tikai divi, ļaujot pretiniekiem punktu pa punktam deldēt starpību. Zaudējot ar “mīnus divi”, pēdējam uzbrukumam viņiem atlika desmit sekundes, un viesu līderis Mārtiņš Vīņauds trāpīja tālmetienu – 81:82, un rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 1:1.

BK “Ķekava” sastāvā rezultatīvākie bija Nauris Miezis ar 27, Edgars Štelmahers ar 21 un Roberts Pāže ar 15 punktiem.

Finālsērijas trešā spēle paredzēta 11.maijā Gulbenē, ceturtā – 14.maijā Ķekavā. Izšķirošajai piektajai cīņai rezervēts 18.maijs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.