Menu
 

Salspiliešu pārstāvētā Latvijas izlase pretendē uz Eiropas pludmales frisbija čempionāta pusfinālu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - frisbee.lv Foto - frisbee.lv

Deviņu Salaspils frisbija kluba spēlētāju pārstāvētā Latvijas sieviešu valstsvienība Portugālē ar diviem zaudējumiem un divām uzvarām sākusi Eiropas pludmales frisbija čempionātu.

Pirmo spēli pret Spāniju latvietes iesāka ar diviem grūtiem punktiem, taču turpinājumā sekoja kļūdas, spānietes guva septiņus punktus pēc kārtas, un beigās tika piedzīvota neveiksme ar rezultātu 5:11, vēsta Latvijas Disku sporta savienība. Dienu vēlāk latvietes ar 4:12 atzina arī Dānijas pārākumu.

Taču pirmajām divām neveiksmēm sekoja divi panākumi, kas ļauj cerēt uz iekļūšanu Eiropas čempionāta pusfinālā. Agrā rīta mačā latvietes ar 10:6 pārspēja Šveici, bet dienas otrajā spēlē tikās ar pašreizējām pasaules pludmales frisbija čempionēm krievietēm. Vējainā un saspringtā cīņā Latvijas meitenes dubultajā mačpunktā prata tikt pie tik ļoti svarīgā panākuma ar rezultātu 9:8. Pēdējo punktu Latvijas spēlētājas uzsāka ar uzbrukumu pa vējam, kas dod ievērojamas priekšrocības. Ar pirmo piegājienu mūsu spēlētājām neizdevās likt punktu šim mačam, tomēr prasmīgā darbība aizsardzībā ļāva pārtvert disku. Latvietes kļūdas vairs nepieļāva, tiekot pie svarīgā panākuma.

Pēc turnīra trešās dienas Latvija ar diviem panākumiem četrās spēlē atrodas tabulas trešajā vietā aiz Dānijas un Spānijas. Četras spēcīgākās komandas iekļūs turnīra pusfinālā.

Rīt valstsvienība aizvadīs spēli pret Lielbritāniju un apvienoto valstu komandām.

Tieši spēlē pret Lielbritāniju, visticamāk, tiks izšķirts pusfināla liktenis, lēš federācijā.

Čempionātā kopumā startē septiņas sieviešu komandas. Latvijas izlase sacensībās ir izlikta ar sesto numuru. Komandas aizvadīs savstarpējā apļa spēles, kurās noskaidros pusfinālistes, kas turpinās cīnīties par medaļām.

Latvijas izlasi čempionātā pārstāv deviņas Salaspils frisbija kluba spēlētājas Ieva Grabe (kapteine), Līga Nātiņa (spēles gara kapteine), Estere Moorlata, Evija Arste, Katrīna Ance Gasiņa, Lāsma Kublicka, Monta Poduma, Santa Možeika un Santa Siņica. Izlases sastāvā iekļuva arī Linda Gulbe (“Moments”), Jūlija Arefjeva (“Sirocco”), Undīne Vektere (“Valmiera”) un Dace Cīrule (Bernes “Flying Angels”).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.