Menu
 

BMX braucēji cīnās ārzemēs un pašu mājās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ventspils OC Foto - Ventspils OC

Nedēļas nogalē vairāki Pierīgas jaunie BMX braucēji Francijā startējuši Eiropas kausa izcīņas septītā un astotā posma sacensībās. Citi Ventspilī piedalījās “SMScredit.lv” BMX čempionāta otrajā posmā.

Eiropas kausa sacensībās B13 vecuma grupā puišiem vēl vienu godalgu izcīnīja kopvērtējuma līderis, “StayStrong Latvia/ BMX Rīga RRS” komandas pārstāvis ikšķilietis Edgars Langmanis, kurš sestdien finālā ieņēma otro vietu. Dienu vēlāk viņš bija astotais. Savukārt B15/16 grupā jauniešiem sesto vietu ieguva Edvards Emīls Liberts no Mārupes BMX kluba.

Viņa kluba biedri no Mārupes izcīnīja vairākas medaļas “SMScredit.lv” BMX čempionāta posmā Ventspilī. Lielākos panākumus mārupieši guva B7 vecuma grupā zēniem, kur nepārspēts visos braucienos bija Marks Švalkovskis, bet trešo vietu ieņēma Jorens Dimze. Uzvaru svinēja arī Mārtiņš Zadraks B15 grupā un Kristaps Ezītis CR 17/29 grupā.

B12/13 grupā, kurā uzvarēja Tīniss Mugra no Igaunijas, otro vietu finālā izcīnīja Edgars Regzdiņš no Mārupes kluba, kurš pamanījās apsteigt starptautiskā mērogā panākumus guvušo carnikavietu Kristeru Apelu, kā arī savu komandas biedru Danielu Ozolu.

Otro vietu no mārupiešiem ieguva arī Noa Laake (B14), trešie bija Otto Daugavietis (B8) un Emīls Regzdiņš (B6), bet pussolītis līdz goda pjedestālam pietrūka Renāram Ružam (B12) un Markusam Domorackim (B10; viņa dvīņubrālim Ralfam sestā vieta).

Šosezon “SMScredit.lv” BMX čempionātā iekļauti septiņi posmi – nākamais paredzēts 8.jūnijā Mārupē. Šīs sacensības galvenokārt orientētas uz bērnu un jaunatnes grupu sportistiem, taču posmos startē arī pieaugušo grupu sportisti, tostarp Latvijas izlases sportisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.