Menu
 

"Ezerkauliņu" pusmaratonā Salaspilī sadalīti gurķu kilogramu simti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta nams Foto - Salaspils sporta nams

Vairāk nekā 600 skrējēju dažādās vecuma grupās un distancēs aizvadītās nedēļas nogalē startējuši gadskārtējā “Ezerkauliņu” Salaspils pusmaratonā. Uzvarētājiem 21,1 km distancē, kā ierasts, pienācās galvenā balva – 100 kilogrami gurķu.

84 pusmaratonistu konkurencē par uzvarētāju kļuva Jānis Višķers no Kokneses, kurš finišēja pēc stundas, 10 minūtēm un 1 sekundes un tuvāko sekotāju mārupieti Dmitriju Serjoginu apsteidza par 19 sekundēm. Trešais mērķi sasniedza Valērijs Žolnerovičs no Ventspils (1.10:52).

Dāmām ātrākā izrādījās Kitija Valtere no Līvāniem (1.26:08), turklāt par viņu pārāki bija tikai 12 vīri. Otro un trešo vietu starp daiļā dzimuma pārstāvēm ieņēma Gundega Heidingere no Ogres un cēsniece Lelde Neimande, bet ceturtā bija salaspiliete Jekaterina Sokunova (1.28:02). Atsevišķās vecuma grupās pirmās vietas izcīnīja salaspilieši Daina Fišere un Nikolajs Malahovs, kā arī Iveta Caune no Ikšķiles.

10,5 km distancē, kurā startēja 124 skrējēji, ātrākais solis izrādījās Jevgeņijam Turkinam no Kalsnavas (34:49) un Diānai Stolniecei-Permaņickai no Salaspils (43:28). Starp laureātiem savās grupās bija salaspilieši Loreta Ķikuste, Agate Dosberga, Anete Vircava, Sanita Roze, Maruta Anspaka, Dēvids Kristapsons, Marats Morozovs, Andrejs Bānis, Ēriks Solovjovs un Askolds Bušmanis, kā arī Zane Muceniece no Ikšķiles un Jānis Stūrītis no Siguldas.

Dubultuzvaru mājinieki salaspilieši guva 5,27 km skrējienā, kurā pirmās vietas absolūtajā vērtējumā izcīnīja Aigars Feteris (17:16) un Laura Ābeltiņa (22:19). Pirmie savās grupās bija Laura Ābeltiņa, Alīna Sokunova un Malda Caune no Salaspils, kā arī vairāku citu Pierīgas novadu pārstāvji – Uldis Āre no Olaines, kā arī Jānis Kravalis, Emīls Kravalis un Līna Gaile no Siguldas.

Visbeidzot vairāk nekā divi simti bērnu piedalījās 700 metru skrējienā pilsētas trasē. Ātrākie bija Martins Stūrītis no Siguldas un Keita Zviedre no Saulkalnes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.