Menu
 

Riteņi zib Siguldā un Ķekavā, Garkalnē un Carnikavā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Igo Japiņa sporta aģentūra, Ķekavas novada pašvaldība, aerobike.lv, facebook.com/carnikavasporto Foto – Igo Japiņa sporta aģentūra, Ķekavas novada pašvaldība, aerobike.lv, facebook.com/carnikavasporto

Pagājušajā nedēļā vairākos Pierīgas novados svētki bija riteņbraukšanas cienītājiem – notika gan valsts, gan lokāla mēroga sacensības gan šosejas, gan kalnu riteņbraukšanas faniem, gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Populārā "Latvijas Valsts mežu" MTB maratona trešais posms svētdien aizritēja Siguldas un Krimuldas apkārtnes ceļos. Prestižākajā "Toyota Hybrid" braucienā 45 kilometrus garo distanci pirmais veica divu pirmo posmu uzvarētājs Oskars Muižnieks, kurš šoreiz apsteidza igauni Tāvi Kanimē un Jāni Ozolu. Dāmām uzvarēja Grēte Šteinburga no Igaunijas, bet labākā no latvietēm otrajā pozīcijā bija Lelde Ardava.

Siguldā starp laureātiem iekļuva vairāki Pierīgas novadu pārstāvji. “Mammadaba” 18 km braucienā jauniešiem M12 vecuma grupā uzvaru izcīnīja carnikavietis Rauls Ukins. Viņa novadniece Renāte Rodionova ierindojās trešajā vietā W18 grupā “Lielbāta” tautas distancē (35 km), kurā otrais M65+ senioru grupā bija Jānis Vējons no Baldones velokomandas, bet trešais M16 grupā Ķekavas novada sporta skolas audzēknis Rihards Reinfelds.

Garkalnē jau ne pirmo gadu norisinās šosejas un MTB riteņbraukšanas sacensību seriāla “Filter Velokauss” posms, turklāt Latvijai tas ir īpašs, jo notiek pāru konkurencē (var gan startēt arī individuāli). Šoreiz 20 km distanci visātrāk veica “Dobeles dzirnavnieks/FeelFree” komandas braucēji Artis Rozes un Niklāvs Boļšis (25:24). Otro vietu ieguva kuldīdznieki no “Evelo team” komandas – Ģirts Vēvers un “Elkor-Giant” Latvijas kausa kopvērtējuma līderis Arvis Sprude. Uzvarētājiem viņi piekāpās par 21 sekundi. Starp dāmām individuāli ātrākā bija Dana Rožlapa.

MTB riteņbraucēji veica 8 kilometru garu trasi pa asfaltu, meža ceļiem un takām. Labāko laiku otro posmu pēc kārtas sasniedza “Ebike Machine” braucējs Kaspars Kipurs, kurš trasē pavadīja 13 minūtes un 54 sekundes, bet dāmām ātrākā izrādījās Zane Ķelpe no “MTB Garkalne” komandas.

Nedēļu ilgušo Ķekavas novada sporta svētku kulminācija bija Ķekavas velobrauciens, kurā dalībnieki varēja izvēlēties sporta (80 km), tautas (45 km), ģimenes (7 km) vai bērnu distances, un šo iespēju izmantoja pustūkstotis riteņbraucēju. Sporta brauciena finišā pēc gandrīz divu stundu cīņas Kristaps Pelčers (“Amore Vita”) tikai par nieka sekundes četrām desmitdaļām apsteidza Ivo Viļumovu (“Evelo Team”). Vīriem trešais bija Egons Rozenfelds (“Dobeles dzirnavnieks/FeelFree”), bet dāmām uzvarētājas lauri pienācās vienīgajai dalībniecei Jeļenai Aleksandrovai.

Tautas distancē par uzvarētājiem kļuva Ivars Milužs un Kitija Siltumēna, ģimenes distancē, kurā sportiskie rezultāti gan bija otršķirīgi, labākos rezultātus uzrādīja Eldars Šarafutdinovs un Linda Apkalna, bet bērnu sacensībās pie balviņām tika visi dalībnieki.

Carnikavā, sporta un atpūtas parkā "Zibeņi", norisinājās ikgadējais Carnikavas pavasara "Zibens riteņbrauciens”, kurā līdz ar sacensībām bērniem bija iespēja pārbaudīt spēkus dažādas grūtības velokrosa distancēs. Olimpiskā krosa disciplīnā dāmām (7,8 km) uzvaru svinēja mājiniece Renāte Rodionova no Carnikavas, kura apsteidza Diānu Spiridovsku un “ĀdažiVelo” komandas pārstāvi Inesi Liepiņu. Vīriem divreiz garākā distancē labāko trijniekā iekļuva Kārlis Baltacis, Atis Paksis un Konstantīns Smotrovs.

20 km tautas braucienā vieglas un vidējas grūtības trasē ātrākie izrādījās Viesturs Lejiņš un Laura Kalniņa, labāko trijniekos iekļuva ar carmikavieši Sergejs Rodionovs un Evija Lonerte.

Velosporta cienītājiem garlaikoties nenāksies arī šīs nedēļas beigās. Piektdien Baložos paredzēta veloorientēšanās sacensību “MTB-O daudzdienas” pirmā kārta, sestdien – Ikšķiles velobrauciens, Zīriņu velokross Salaspilī un “Lībera kauss” Jaunmārupē, bet svētdien Baldones novada Riekstukalnā – Pierīgas novadu sporta spēļu MTB riteņbraukšanas sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.