Menu
 

Uz minifutbola turnīru cilvēkiem ar īpašām vajadzībām dosies arī komanda no Ropažiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

30.un 31. maijā Staicelē jau trīspadsmito reizi pulcēsies komandas no Latvijas pansionātiem, dienas centriem un biedrībām, lai cīnītos par čempiona titulu ikgadējā minifutbola turnīrā “Seni Cup 2019”. Uz turnīru dosies arī aprūpes centra “Ropaži” komanda.

Divās sacensību dienās vairāki simti cilvēku ar īpašām vajadzībām aizvadīs aptuveni pussimts spēļu. Spēcīgākā komanda A grupā dosies pārstāvēt Latviju finālturnīrā Polijā, kas šogad notiks no 2. līdz 5. jūlijam. Finālturnīrā piedalīsies komandas no Polijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Čehijas, Slovākijas, Azerbaidžānas, Kirgizstānas un Kazahstānas..

Kā informēja rīkotāji, šogad turnīrā piedalīsies 17 komandas. Īpašs notikums būs Zvaigžņu spēle, kurā šogad turnīra uzvarētāji sacentīsies ar Rīgas Futbola skolas meiteņu komandu.

“Seni Cup 2019” norisi kuplinās arī sportiskas spēles, atrakcijas un nodarbības topošo ergoterapeitu vadībā. Notiks arī draudzības vakars ar dejām, uguņošanu un svētku galdu, kas rada neaizmirstamu svētku sajūtu un ļauj cilvēkiem ar īpašām vajadzībām piedzīvot spilgtas emocijas ārpus aprūpes iestāžu sienām.

“Laikā, kad sabiedrībā valda steiga, aizņemtība un dzīšanās pēc panākumiem, nemainīgas paliek trīs lietas – sirdsapziņa, sirdsgudrība un cilvēcība. “Seni Cup” ir divas dienas, kuru laikā tieši un nesamāksloti varam izjust īstas emocijas, neuzspēlētu prieku, laimes asaras un zaudējuma sāpi. Šo divu dienu laikā, esot kopā ar cilvēkiem, kuru prāts darbojas savādāk, kuru fiziskā varēšana nav tāda, kā mūsu olimpiešiem, mēs redzam, cik svarīgi dzīvē ir nepazaudēt patiesi svarīgo – spēju just līdzi, pārdzīvot un priecāties par mazumiņu laimes brīžu,” saka SIA “TZMO Latvija” valdes locekle Ruta Dziļuma.

Sacensības organizē SIA “TZMO Latvija” sadarbībā ar Latvijas Futbola Federāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.