Menu
 

Foto: Jauno jātnieku skola Inčukalnā atklāj sacensību sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jauno Jātnieku skola Foto - Jauno Jātnieku skola

Jauno Jātnieku skolas sporta kompleksā Inčukalnā notika “Jauno Jātnieku skolas turnīra” pirmais posms, kas pulcēja  Baltijas valstu jaunus un pieredzējušus jātniekus, lai divu dienu garumā sacenstos konkūrā jeb šķēršļu pārvarēšanā.

“Jauno Jātnieku skolas turnīra” ieskaites maršrutā “Labākais jātnieks 2019. gada sezonā”, pārvarot 130cm augstu šķēršļu joslu, uzvarēja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole. Otrajā vietā Andis Vārna ar Conrouet, trešajā Aigars Bregže ar Avellyna. Vēl pirmajā sešniekā iekļuva Sintija Semenkova ar Clair de Lune, Andis Vārna ar zirgu Humphry un Aleksandrs Šakurovs ar Cabaletta.

Sacensību maršruti bija atbilstoši lielajam dalībnieku skaitam – lai pacīnītos un noskaidrotu labākos. Ņemot vērā, ka ir tikai maija mēnesis un āra sezonas sākums, kopumā uzrādītos rezultātus turnīra rīkotāji vērtē pozitīvi.

“Šogad sacensības notika Eiropas līmenī pateicoties jaunajai sistēmai “Equipe”. Lepojamies, ka pirmie Latvijā adaptējām starptautisko startu elektronisko programmu “Equipe”, kas ļauj automātiski redzēt starta kārtības un rezultātus katram jātniekam, grūmam vai līdzi jutējam internetā vai telefonā. Tā atviegloja jātniekiem sacensības, jo nebija visu laiku jāatrodas sacensību laukuma tuvumā, lai būtu lietas kursā, kas šobrīd notiek, kad sāksies nākamais maršruts,” pastāstīja sacensību organizatore un Jauno jātieku skolas valdes locekle Elīna Dzenuško.

Jaunajā Jātnieku skolā šajā sezonā notiks trīs turnīra posmi. Nākamais posms paredzēts 12. jūlijā un 13. jūlijā. 14 jūlijā sacensību ietvaros notiks gada gaidītākais pasākums – Vislatvijas zirgu dienas, kas ir svētki jātniekiem, zirgiem un zirgu mīlotājiem. Savukārt septembrī sezonu nsolēgs trešais posms.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.