Menu
 

Jātnieki un zirgu mīļotāji pulcēsies Vislatvijas zirgu dienā Inčukalnā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Nacionālajā sporta bāzē “Jauno jātnieku skola” Inčukalnā 14. jūlijā norisināsies XII Vislatvijas zirgu diena, kas pulcē zirgus un zirgu mīļotājus no visas Latvijas. Savukārt 12. un 13. jūlijā norisināsies “Jauno jātnieku skolas” turnīra 2. posms.

XII Vislatvijas zirgu dienā būs iespēja vērot sacensības, piedalīties aktivitātēs un uzzināt vairāk par zirgiem un zirgu sportu Latvijā. Tikai vienreiz gadā zirgi veic maršrutus krāšņi tērpušies un rotājušies, neievērojot noteiktās sacensību normas. Sacensību dalībnieki pārsteigs ar dažādiem priekšnesumiem konkūrā (šķēršļu pārvarēšanā) un iejādē mīļāko skaņdarbu pavadījumā, informē “Jauno jātnieku skolas” mediju pārstāve Inga Zālīte.

Starplaikos lielus un mazus skatītājus priecēs poniju parāde, “Zirgu skolas” zirgi, kas demonstrēs iejādes elementus. Pasākumu bagātinās Adžilitī suņu šovs, kas ir zirgu mazo draugu suņu sporta veids, tā noteikumos ir zināma līdzība ar konkūra noteikumiem. Bērniem būs iespēja vizināties apkārt dīķim ar ponijiem, fotogrāfēties ar tiem, izzināt staļļa dzīvi, iepazīties ar trušu pilsētiņas dzīvi, lēkāt piepūšamajās atrakcijās un piedalīties seju apgleznošanas meistarklasē, kā arī citās radošās darbnīcās.

12. un 13. jūlijā jātnieki sacentīsies konkūrā, pārvarot dažāda augstuma šķēršļus, dienas laikā pakāpeniski paaugstinot šķēršļu augstumu. Sacensību noslēgumā tiks sasniegta 130 cm atzīme, ko var pārvarēt tikai pieredzējuši jātnieki un zirgi. Sacensību kulminācija būs vērojama sestdienas vakarā maršrutā “Ride and Drive”, kas ir viens no skatītāju gaidītākajiem maršrutiem; tajā piedalās divi maskās tērpti komandas dalībnieki, kur viens startē ar zirgu, otrs – ar transportlīdzekli, skaidro I. Zālīte.

14. jūlijā no rīta mazie jātnieki ar ponijiem pārvarēs 40 cm un 65 cm šķēršļu augstumu. Ap plkst. 12.00 skatītājiem būs iespēja redzēt figurālās jāšanas paraugdemonstrējumus, pēc kuriem sekos stafetes maršruts jātniekiem ar ponijiem un palīgiem. Pēc azartiskās stafetes pilnīgi mierīgā pasaulē aizvedīs “Zirgu skola”, kas demonstrēs klasikās iejādes pamatus un sniegs priekšnesumus. Dienas kulminācijā zirgi sacentīsies augstlēkšanā, kur šķēršļu augstums būs sākot no 130 cm. To visu papildinās Adžiliti suņu šovs, stafete skatītājiem ar koka zirgiem un draivinga priekšnesums, kuru laikā ar zirgu vienjūgiem tiks demonstrēts, kā notiek pajūgu braukšanas sacensības. Noslēguma maršrutā jātnieki un dalībnieki startēs tērpos un maskās sevis izvēlētas mūzikas pavadījumā, pārvarot 90 cm šķēršļu augstumu.

Būs konkursi, loterijas, viktorīnas, kurās varēs laimēt vērtīgas balvas no sadarbības partneriem. Darbosies kafejnīca, amatnieku izstrādājumu un gardumu tirdziņš, vēsta “Jauno jātnieku skolas” mediju pārstāve.

Senioriem un bērniem līdz 18 gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā, kā arī pasākuma norises vietā.

XII Vislatvijas zirgu dienu organizē “Jauno jātnieku skola”, kas kopš 2007. gada ir viens no modernākajiem sporta kompleksiem Baltijā ar diviem augstas kvalitātes āra laukumiem, Latvijā lielāko jāšanas manēžu un plašiem, mūsdienīgiem staļļiem. No 2019. gada komplekss ir ieguvis nacionālās sporta bāzes statusu, atgādina I. Zālīte.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.