Menu
 

Fischer Slēpošanas centrs atzīts par atbilstošu starptautiskajām sacensībām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.facebook.com/fischersleposanascentrs Foto: www.facebook.com/fischersleposanascentrs

Lai Siguldā veiksmīgi turpinātu rīkot Starptautiskās Slēpošanas federācijas sacensības distanču slēpošanā, pagarināta homogolācija Fischer Slēpošanas centra trasēm.

Starptautiskā Slēpošanas federācija līdz 2024. gada vidum pagarinājusi homologāciju visām trim distancēm – 1,35 kilometru sprinta distancei, kā arī distancēm 3,3 un 3,75 kilometru garumā. Sprinta distancē augstuma starpība ir 12 metri, maksimālais kāpums 16 metri, bet kopējais kāpums – 34 metri. Garākajā – 3,75 kilometru – distancē augstuma starpība sasniedz 63 metrus, maksimālais kāpums ir 38 m, bet pavisam kopā kāpums sniedzas pāri simtam – 102 metri, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Fischer Slēpošanas centrs piedāvā slēpotājiem vienīgo saldēto trasi Austrumeiropā 1,25 kilometrus garumā, zem kuras izbūvētā saldējošā sistēma ļauj uzturēt sniega segumu pat mainīgos laikapstākļos, tādējādi pagarinot slēpošanas sezonas ilgumu. Vasarā apmeklētājiem pieejams 1,25 km garš asfaltēts aplis, kas īpaši piemērots rollerslēpotājiem un skrituļslidotājiem, bet arī skriešanai, nūjošanai un velobraukšanai.

Pirmo reizi homogolācijas sertifikātu Fischer Slēpošanas centrs ieguva 2015. gadā, kad tai laikā jaunizveidoto distanču slēpošanas trasi pārbaudīja homogolācijas inspektors Janne Pilvess no Somijas. Starptautiskās Slēpošanas federācijas sertifikātu ieguvusi arī kalnu slēpošanas bāze – Siguldas Pilsētas trase, norāda pašvaldībā.

Homologācija ir starptautiska vērtēšanas sistēma, kas ir izstrādāta, lai izveidotu atbilstošas distanču slēpošanas trases, kas ir piemērotas mūsdienu sacensību formātam. Homologācijas novērtējums ietver ne tikai trases dizainu, bet arī apkārtnes izkārtojumu un infrastruktūru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.