Menu
 

Aptauja Ikšķilē. Kādus ierobežojumus būtu nepieciešams atcelt? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Lai arī SARS-CoV-2 izraisītā slimība Covid-19 Eiropā prasījusi vairāk nekā 100 000 dzīvību, daļa valstu ir pārliecinātas, ka smagākā cīņa ar jauno koronavīrusu ir izcīnīta. Šonedēļ čehi, poļi, vācieši un norvēģi atvieglo martā ieviestos ierobežojumus. Arī Latvijā no šīs nedēļas daļēji tiek atjaunoti medicīnisko iestāžu ambulatorie un diagnostikas pakalpojumi. Atjaunoto medicīnisko pakalpojumu vidū ir valsts apmaksāts krūts vēža skrīnings (mamogrāfija), virkne izmeklējumu ar ģimenes ārsta nosūtījumu, vairāku ārstu-speciālistu primārās konsultācijas, zobārstu pakalpojumi.

NATĀLIJA, labiekārtošanas darbiniece
Vajadzētu atsākt sporta nodarbības. Mums tuvumā ir mežs, vajadzētu ļaut gan bērniem, gan arī pieaugušajiem aktīvi nodarboties ar sportu brīvā dabā. Tāpat svarīgi ir atjaunot ambulances darbību.

 

REGĪNA, pensionāre
To vajadzētu vērtēt pēc situācijas katrā konkrētā novadā, piemēram, laukos jau varētu ļaut darboties kafejnīcām, bet primāri būtu visur nodrošināt medicīniskos pakalpojumus.

 

RAIMONDS, datorspeciālists
Mūsu valstī tie ierobežojumi nav nemaz tik dramatiski, tāpēc būtu ļoti piesardzīgi jāvērtē to atcelšana. Pamazām varētu sākt ārstu apmeklēt, un tas pagaidām ir pietiekami.  

 

LIGITA, aprūpētāja
Lai darbavietas tiktu atjaunotas. Tiem, kam ir iespēja strādāt attālināti no mājām, tā nav problēma, bet pārējiem ir grūti.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.