Menu
 

Aptauja Ikšķilē. Vai jums ir gadījies piedzīvot telefonkrāpniecības mēģinājumu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Vairākas bankas Latvijā brīdina savus klientus par šobrīd izplatītu krāpšanas veidu – krāpnieki, uzdodoties par banku darbiniekiem, arī izmantojot uzlauztus bankas telefona numurus, no iedzīvotājiem iegūst maksājuma kartes datus un paroles. Viltvārži zvana laikā informē personu par it kā aizdomīgu darījumu bankas kontā un, lai to anulētu, lūdz nosaukt kartes numuru, PIN kodu un citu sensitīvu informāciju. Krāpnieku mērķis ir iegūt piekļuvi konkrētās personas elektroniskajiem finanšu līdzekļiem un pārskaitīt tos uz ārzemju kontiem, kurus izsekot ir ļoti grūti.

Māris, pensionārs
Nē, nav. Es neiedvešu uzticību krāpniekos. Esmu dzirdējis, ka tādas lietas notiek, bet es neielaižos sarunā ar viņiem.

Svetlana, strādā veikalā
Man ir zvanījuši un teica, ka no manas kartes it kā esot noņemti 130 eiro. Es atbildēju, ka tas ir neiespējami, jo mana karte tobrīd bija bloķēta, bet vispār man bija aizdomas jau sākotnēji, jo viņi runāja krieviski un nestādījās priekšā – nenosauca savu vārdu un uzvārdu.

Ģirts, nodarbojas ar automobiļu virsbūves remontu un krāsošanu
Neesmu, bet zinu par tādiem gadījumiem. Tehnoloģijas mūsu dzīvi dara ērtāku, bet šādā veidā tā tiek sarežģīta.

Pēteris, skolnieks  
Nē, neesmu, bet zinu, ka ir viegli atšķirt, ja to mēģina darīt caur e-pastu, jo krāpnieki lieto atšķirīgu fontu un burtu izmēru, kāds nav oficiālajiem bankas sūtījumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.