Menu
 

Aptauja Ikšķilē. Kurām precēm un pakalpojumiem jūs izjūtat visstraujāko cenas kāpumu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - LETA un Liene Ozola Foto - LETA un Liene Ozola

Latvijā septembrī bija straujākais cenu kāpums kopš 2011. gada vidus, liecina Finanšu ministrijas sniegtā informācija. Vidējais patēriņa cenu līmenis 2021. gada septembrī bija par 1,1% augstāks nekā augustā, un patēriņa cenas nepārtraukti palielinās jau devīto mēnesi pēc kārtas. Gada izteiksmē cenu kāpums ir 4,8%. Inflāciju stimulējošie faktori ir pasaules ekonomikas aktivitātes pieaugums, ko atbalsta labvēlīgie fiskālie un monetārie stimuli. Otrkārt, izejvielu, jo īpaši naftas, gāzes, koksnes un metālu, cenas pieaugums, kas saistīts ar straujo šo preču pieprasījuma kāpumu. Treškārt, izejvielu trūkums un piegādes ķēžu traucējumi. Saskaņā ar jaunāko Starptautiskā Valūtas fonda novērtējumu pasaules inflācija stabilizēsies līdz nākamā gada vidum.

INGA, pārdevēja
Tā kā pati strādāju veikalā, zinu, ka mainītas cenas pienam un piena produktiem, arī maizītei cena ir lielāka. Bet, protams, ka vislielāko cenu kāpumu izjutīsim gāzei un elektrībai.

 

IVETA, zobārste
Šobrīd tā īpaši vēl nejūtu, jo nav atnākuši jaunie rēķini par komunālajiem pakalpojumiem.

 

ERNESTS, pensionārs
Man kā pensionāram iztikas līdzekļu dzīvei pietiek, tomēr maciņā to jūtu – ir cenu kāpums gan gāzei, gan dīzeļdegvielai.

 

IRĪNA, pensionāre
Apkures un elektrības rēķini būs smagākais, bet pārtikai cenas ir pieaugušas pakāpeniski, tāpēc to tā neizjūt.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.