Menu
 

Karikatūra: Skaitīsim tualetes un uzmanīsim plītis Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karikatūra - Aigars Lapiņš Karikatūra - Aigars Lapiņš

Īsā laika sprīdī aktualizējušies divi interesanti tuvākas nākotnes procesi, kuri varētu skart gandrīz jebkuru nodokļu maksātāju un, protams, arī nemaksātāju.

Vispirms – pašvaldības tiek mudinātas ātrāk tikt galā ar savā teritorijā esošo ķemertiņu saskaitīšanu. Skaistākiem vārdiem – pašvaldībām jāizdod saistošie noteikumi, kas paredz decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību. Individuālās kanalizācijas sistēmas tiks uzskaitītas īpašā reģistrā, un tiks rūpīgāk kontrolēta to atbilstība normatīvajiem aktiem.

Bez tam nupat nācis zināms, ka Rīgas, Liepājas un Rēzeknes iedzīvotājiem malkas krāsnis un kamīni jāaizstāj ar “videi draudzīgākām apkures iekārtām” – par daudz bojājot gaisu.

Nezin, vai tas būtu lielākais gaisa bojātājs, un gan jau malkas kurināšanas liegumi var aizsniegties arī līdz Pierīgas novadiem. Iedzīvotāju viedokli par plānoto atteikšanos no malkas apkures Rīgā un citās pilsētās varat uzzināt šeit, bet vairāk par ķemertiņu jautājumu lasiet Martas Dzintares rakstā.

Taču, zinot, kā “augstos plauktos” mēdz pārspīlēt un sabojāt gluži labas un loģiskas iniciatīvas, šīm aktivitātēm jāseko līdzi ar lielu uzmanību... un arī nelielu smaidu. Gan jau parādīsies kas īpaši jauks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.