Menu
 

Otrdiena, 08 Novembris 2022

Siguldas novadā aicina uz restorānu nedēļu "Mūsu saknes"

Desmit dienu garumā, no 11. līdz 20. novembrim, notiks Siguldas novada restorānu nedēļa, kurai šoruden ir devīze – “Mūsu saknes”. Gardēžus aicinās seši Siguldas novada un tās apkaimes uzņēmēji – restorāni: “Gadalaiki”, “Kungu rija”, viesnīcas “Sigulda” restorāns, Mālpils muižas restorāns, kā arī Bīriņu pils restorāns un gastro grilbārs “Kokos”. Ikviens Siguldas novada iedzīvotājs un tā viesis ir aicināts baudīt trīs ēdienu maltīti par īpašu piedāvājuma cenu – 30 eiro, informē Siguldas Attīstības aģentūrā.

Lasīt vairāk...

"GLOBSEC" viceprezidente: Lukašenko kļūst aizvien grūtāk neatdot kontroli Putinam

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko nepavisam nevēlas būt Krievijas prezidenta Vladimira Putina marionete un ļoti cenšas būt svarīgs un pats kontrolēt situāciju Baltkrievijā, tomēr Ukrainas kara dēļ tas viņam kļūs aizvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA sacīja Bratislavā bāzētās starptautiskās domnīcas "GLOBSEC" viceprezidente un "GLOBSEC" politikas institūta direktore Aļona Kudzko.

Lasīt vairāk...

Latvijas Universitāte atbalsta Liepājas Universitātes pievienošanos

Latvijas Universitātes (LU) Padome un vadība atbalsta Liepājas Universitātes (LiepU) Satversmes sapulces un Senāta lēmumu pievienoties LU, aģentūru LETA informēja LU Komunikācijas departaments. LU Padome un LU vadība pauž gandarījumu par šo LiepU koleģiālo lēmējinstitūciju atbalstu abu universitāšu ciešākai integrācijai Latvijas augstākās izglītības sistēmas stiprināšanai.

Lasīt vairāk...

Levits: Krievijas karš pret Ukrainu ir vēl viens trauksmes zvans, lai paātrinātu transformāciju uz atjaunojamo enerģiju

Pašreizējā enerģētikas krīze, ko izraisīja Krievijas karš pret Ukrainu, ir vēl viens trauksmes zvans, kas mudina paātrināt transformāciju uz atjaunojamo enerģiju, pirmdien, 7.novembrī, Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 27.sesijā (COP27) sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Lasīt vairāk...

Inčukalna pazemes gāzes krātuves darbības uzlabošanā investēti jau 36,3 miljoni eiro

Vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") informē, ka Eiropas kopējās nozīmes investīciju projekta ietvaros Inčukalna pazemes gāzes krātuves (PGK) darbības uzlabošanā līdz šim investēti 36,3 miljoni eiro, tostarp šogad deviņos mēnešos veikti ieguldījumi 9,7 miljonu eiro apmērā, veicot gan urbumu atjaunošanas darbus, gan dažādu iekārtu iegādi un uzstādīšanu, informē "Conexus" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Kauguru parkā atklās jauniešu māju

Jūrmalas jaunieši un ikviens interesents ir laipni aicināts uz jauniešu mājas atklāšanu jaunajā Kauguru atpūtas parkā 12.novembrī plkst.12.00. Atklāšanas dienā līdz plkst. 17.00 varēs iepazīties ar nodarbībām, pulciņiem, interešu grupām un plašajām iespējām, kuras bez maksas turpmāk būs pieejamas jauniešu mājā jauniešiem no 13 gadu vecuma. Atklāšanas pasākumā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties arī dažādos konkursos, vērot jauniešu priekšnesumus, kas demonstrēs savus talantus uz “brīvās skatuves”, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Inflācija Latvijā joprojām ir ļoti augsta, taču cenu kāpumi kļūst lēnāki

Inflācija Latvijā joprojām ir ļoti augsta, taču straujais cenu kāpums ir kļuvis lēnāks un pirmo reizi kopš janvāra inflācijas temps Latvijā ir nedaudz samazinājies. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, oktobrī patēriņa cenas Latvijā pieauga par 21,8% salīdzinājumā ar 2021.gada oktobri, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā septembrī, kad inflācija Latvijā sasniedza 22,2%. Inflāciju veidojošie faktori Latvijā oktobrī gan nav mainījušies, un pārtikas, degvielas, elektrības, kā arī siltumenerģijas cenu pieaugumi joprojām veido vairāk nekā trīs ceturtdaļas no kopējās inflācijas Latvijā. Tomēr straujais izmaksu kāpums ietekmē visas nozares, un pirmo reizi kopš 2009.gada sākuma pakalpojumu cenu inflācija Latvijā ir pārsniegusi 10%.

Lasīt vairāk...

Siguldas novada pašvaldība aicina pieteikt pretendentus apbalvojumam "Uzņēmēju gada balva 2022"

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus un uzņēmējus līdz 8.decembrim pieteikt pretendentus apbalvojumam “Uzņēmēju gada balva 2022”. Konkursa mērķis ir apzināt un godināt Siguldas novada uzņēmējus, kuri aktīvi darbojas savā nozarē, sekmē uzņēmējdarbības vides attīstību, veicina Siguldas novada atpazīstamību un popularizē labas uzņēmējdarbības prakses piemērus, informē pašvaldības pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Vidējais patēriņa cenu līmenis gada laikā palielinājās par 21,8%

2022.gada oktobrī, salīdzinot ar 2021.gada oktobri, vidējais patēriņa cenu līmenis* palielinājās par 21,8%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Lielākā ietekme uz vidējā patēriņa cenu līmeņa izmaiņām 2022.gada oktobrī, salīdzinot ar 2021.gada oktobri, bija cenu kāpumam ar mājokli saistītām precēm un pakalpojumiem, pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem, ar transportu saistītām precēm un pakalpojumiem, dažādu preču un pakalpojumu grupā, restorānu un viesnīcu pakalpojumiem, ar atpūtu un kultūru saistītām precēm un pakalpojumiem, veselības aprūpei, alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem, informē CSP pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Plāno pilnveidot speciālās izglītības iestāžu tīklu

Lai nodrošinātu speciālās izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu un katra bērna speciālajām vajadzībām atbilstošu izglītību, Izglītības un zinātnes ministrija izstrādājusi informatīvo ziņojumu “Par speciālās izglītības iestāžu tīkla izvērtējumu”, kas 8.novembrī izskatīts valdībā, informē Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Lasīt vairāk...

Aptauja: Trešdaļa uzņēmumu ziedojuši Ukrainas atbalstam

Latvijas un citu Baltijas valstu mazie un vidējie uzņēmumi (MVU) turpina aktīvi ziedot naudu un pārtiku Ukrainas atbalstam, kā arī nodrošināt pakalpojumus vai piedāvāt darbu bēgļiem, liecina “Luminor” bankas veiktā uzņēmēju aptauja. Liela daļa Latvijas uzņēmēju atzīst, ka joprojām izjūt Krievijas īstenotā kara negatīvās sekas, par aptaujas rezultātiem informē “Luminor” sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Kronberga.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 43% Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu plāno celt cenas ekonomisko izaicinājumu pārvarēšanai

Pašreizējais ekonomikas perspektīvu risku pieaugums atspoguļojas arī mazo un vidējo uzņēmumu rīcībā. Kā liecina “SEB bankas” veiktā mazo un vidējo uzņēmumu aptauja*, teju puse Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu plāno palielināt preču un pakalpojumu cenas, tomēr tiek meklēti arī citi risinājumi, kā pārziemot ne uz patērētāju rēķina.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Pēdējā mēneša laikā iedzīvotāji visbiežāk ierobežojuši izklaidi un ēšanu ārpus mājas

Lai kompensētu dzīves dārdzības pieaugumu, aptuveni 40 % Latvijas iedzīvotāju pēdējā mēneša laikā ierobežojuši dažādu kultūras pasākumu apmeklēšanu, kā arī ēdiena pasūtīšanu vai kafejnīcu apmeklējumus. Vienlaikus katrs trešais mainījis ikdienas paradumus, lai samazinātu savas mājsaimniecības elektrības patēriņu, secināts bankas "Citadele" veiktajā iedzīvotāju aptaujā, par aptaujas rezultātiem informē AS “Citadele banka” korporatīvās komunikācijas vadītāja Kristīne Mennika.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.