Menu
 

Jūrmalā atkal priecēs Kūrorta svētki; uzstāsies grupa "Instrumenti"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pēc trīs gadu pārtraukuma 27.maijā atkal norisināsies viens no jūrmalnieku un pilsētas viesu gaidītākajiem pasākumiem – Jūrmalas Kūrorta svētki. Visas dienas garumā ar bagātīgu un krāšņu programmu tiks ieskandināts vasaras sākums. Svētku apmeklētāji varēs baudīt ielu ēdienu jeb street food festivālu, vērot dažādus burvju trikus, kā arī piedalīties radošās un sportiskās aktivitātēs, Horna dārzs pārtaps par vietu, kur darboties ar “Lego” klučiem. Svētku programmas noslēgumā Majoru pludmalē jūras krastā uz lielās skatuves uzstāsies grupa “Instrumenti”, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Vakara koncerts un svētku specefekti

Plkst.18.30 uz lielās skatuves Majoru pludmalē vakara programmu atklās enerģiskā grupa “Pirmais kurss”. Plkst.20.00 Kūrorta svētku apmeklētājus priecēs viens no labākajiem Dānijas basģitāristiem Moussa Diallo. Savukārt no plkst.21.30 svētkus jūras krastā noslēgs jaudīgā pašmāju grupa – “Instrumenti”. Koncerta noslēgumā svētku viesi varēs vērot dabai draudzīgus gaismas un dūmu specefektus.

Jomas ielā – street food festivāls un ielu mūzika ar pārsteigumiem

Majoru stāvlaukumā no plkst.11.00 līdz 22.00 notiks ielu ēdienu festivāls “Street Food Jūrmala”, kur svētku atmosfērā varēs baudīt gardākās maltītes. Visas dienas garumā Jomas ielā skanēs mūzika, uzstāsies ielu muzikanti un būs dažādi pārsteigumi. Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs svētku dienā rīkos bezmaksas ekskursijas pa Jūrmalas centru, vēsta valstspilsētas administrācijā.

Mūzika, izzinošas aktivitātes un “Lego” Horna dārzā

No plkst.12.00 līdz 18.00 Horna dārzs pārtaps par vietu, kur darboties ar “Lego” klučiem. Jūrmalas Kultūras centrā būs skatāma “Lego” pilsētas un modeļu izstāde, kā arī līdz svētku dienai ikviens interesents var uzbūvēt savu orģinālo darbu no "Lego"  klučiem un piedalīties konkursā. Konkursa noteikumi.

Apmeklētājus priecēs Jūrmalas Mūzikas vidusskolas jauno mūziķu un pūtēju orķestra koncerts, kā arī trombonists Vairis Nartišs. No plkst.11.00 līdz 18.00 darbosies Jūrmalas amatnieku pop-up tirdziņš, kā arī varēs vērot dažādus amatnieku paraugdemonstrējumus. Savukārt plkst.17.00 uzstāsies Jūrmalas leļļu teātra studija, stāsta valstspilsētas administrācijā.

Majoru pludmalē – dejas, cirka un burvju triki, radošās darbnīcas

Majoru pludmalē no plkst.12.00 līdz 16.00 norisināsies radošas un sportiskas aktivitātes. Par muzikālo pavadījumu visas dienas garumā rūpēsies dīdžejs Egmonts. Pie lielās svētku skatuves iluzionists Valdemārs Weiss izklaidēs ar dažādiem trikiem, demonstrējot roku veiklību, domu lasīšanu un pat maģiju. Savukārt kopā ar žonglieri Alekseju Geiko varēs apgūt žonglēšanu. Būs iespēja darboties lielo burbuļu pūšanas meistarklasē, gaisa pūķu gatavošanas darbnīcā un golfa meistarklasē. Mazākos svētku apmeklētājus priecēs smilšu lampas un sapņu ķērāju darbnīcas. Debesis rotās gaisa pūķi. Ģimenes ar bērniem varēs piedalīties pludmales sporta spēlēs un aktivitātēs.

Papildu sabiedriskais transports – vilciens un pilsētas autobusi

Svētku dienā “Pasažieru vilciens” norīkojis vairākus papildu vilcienus maršrutā Rīga–Dubulti, kā arī naktī pēc svētku kulminācijas nodrošinās reisus gan Rīgas, gan Tukuma virzienā. 28.maijā īsi pēc pusnakts, plkst.0.10, no Dubultu stacijas izbrauks vilciens virzienā uz Rīgu, kas plkst.0.13 piestās Majoros un plkst.0.15 Dzintaros. Savukārt no Majoriem virzienā uz Tukumu vilciens, kā ierasts, izbrauks plkst. 0.17. Tiks norīkoti arī papildu Jūrmalas autobusu reisi, atzīmē valstspilsētas administrācijā.

Visos Jūrmalas Kūrorta svētku pasākumos ieeja bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.