Menu
 

Foto: Ķemeru parkā zied vairāk nekā divi tūkstoši rožu

  • Autors:  Megija Parfilova, Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Šobrīd Ķemeru vēsturiskajā parkā visā savā krāšņumā zied rozes. Populārajā Jūrmalas tūrisma objektā ir iestādīts vairāk nekā 2550 rožu baltās, sārtās un oranžās krāsās gandrīz 2000 kvadrātmetru platībā.

Jūlijs ir ideāls laiks, lai apmeklētu Ķemeru vēsturisko parku rožu ziedēšanas laikā. Rožu aleja iekrāsojusies sārtos un oranžos toņos, kur zied rožu šķirnes 'Credit Mutuel', 'Rugelda', 'Caramella', 'Westerland', 'Reine Sammut'. Balto toņu harmoniju un burvību vērojama partera zonā, kur uzziedējušas rožu šķirnes  'Alabaster', 'White Meidiland', 'Alise', 'Artemis', 'Schneewittchen'.

Parka apstādījumos atbilstoši kūrorta stilistikai izmantots daudzveidīgs krāšņumaugu sortiments. Līdzās krāšņi ziedošajām rožu dobēm parku papildina ziemciešu dobju augu sortiments ar izteiktu dekorativitāti un krāšņi ziedošiem augiem 2000  m2 platībā parka teritorijā un partera zonā līdz 1700 m2 platībā. Parkā iestādīts vairāk nekā 50 tūkstoši dažādu ziemciešu, garšaugi, 155 Holandes liepas un citi koki un augi. Augusta vidū parka apmeklētājus priecēs vairāk nekā 5500 skarainās hortenzijas 'Grandiflora', kas papildinās krāšņos partera stādījumus un viegli sārto noskaņu.

Jūnijā, starptautiskā konkursā “Eiropas Dārza balva”, Ķemeru vēsturiskais parks saņēmis otro godalgu kategorijā “Vēsturiska parka vai dārza pārvaldība vai attīstība”. Ķemeru parks Eiropas Dārza balvai (European Garden Award) tika nominēts kā viens no trim labākajiem Eiropas dārziem kategorijā “Vēsturiska parka vai dārza pārvaldība vai attīstība” līdzās “Tuinen Mien Ruys” dārzam Nīderlandē (pirmā godalga) un “Beth Chatto's Gardens” dārzam Lielbritānijā (arī 2. vieta).

Ķemeros var baudīt ne tikai vēsturiskā parka burvību, bet arī uzkāpt 42 metrus augstajā ūdenstornī, kas ir atvērts apmeklētājiem no maija līdz oktobra beigām, katru dienu plkst.10.00–18.00. Augstāko skatu laukumu var apmeklēt, tikai iepriekš rezervējot, rezervāciju var veikt visitjurmala.lv vai pa tālruni 67147900 (Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs). Apmeklējums ir bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.