Menu
 

Sestdiena, 11 Februāris 2023

Skolēna vērtējums kā zināšanu termometrs un iemesls sarunai

Ir sācies otrais mācību gada semestris, sekmju izrakstos parādās daudz un dažādu vērtējumu –ballēs, procentos, snieguma līmeņos (burti) un ieskaitīts/neieskaitīts. Dažādie vērtējuma veidi var radīt apmulsumu ne tikai skolēniem, bet arī viņu vecākiem, jo katra apzīmējuma nolūks un sevī ietvertā ideja ir ļoti atšķirīga. Tas, protams, savā ziņā apgrūtina komunikāciju par bērna mācību rezultātiem, tomēr šos sekmju izrakstus var izmantot kā motivāciju sarunai starp vecākiem un bērnu, jo svarīgāk par pašu vērtējumu ir tā analīze. Tieši saruna ļauj labāk saprast, kāda rīcība jāturpina, jāmaina vai jāuzsāk.

Lasīt vairāk...

Martā klajā nāks Keitijas Faustas grāmata "Bērni vispirms"

9.martā nāks klajā grāmatas “Bērni vispirms: kāpēc mums ir vajadzīga globāla bērnu tiesību aizstāvības kustība” izdevums latviešu valodā. Tajā amerikāņu autore Keitija Fausta pievēršas trim pārmaiņu veidiem mūsdienu ģimenēs – plaši izplatītā šķiršanās un skaitā pieaugošās jauktās ģimenes, ģimenes ar donoru dzimumšūnu ieņemtiem bērniem un viendzimuma pāru ģimenes. Autore uzdod jautājumu, kā šajās ģimenēs klājas bērniem? Atbildes tiek rastas zinātniskos pētījumos, statistikas datos un – katrā grāmatas nodaļā apkopoti autentiski pieredzes stāsti.

Lasīt vairāk...

Pēdējā gada laikā teju pusei Latvijas iedzīvotāju ir pasliktinājusies atmiņa

Vērtējot savas atmiņas darbību pēdējā gada laikā, gandrīz katrs otrais jeb 46% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju snieguši atbildi, ka tā viņiem ir pasliktinājusies (ievērojami pasliktinājusies – 6%, nedaudz pasliktinājusies – 40%), tā secināts “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa datos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu centru SKDS.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.