Menu
 

Svētdiena, 19 Februāris 2023

Mārupes volejbolistēm Nacionālās līgas čempioņu tituls, Salaspils handbolistiem un Ķekavas basketbolistiem – vietas "play off" turnīros

  • Publicēts Sports

Ražīga nedēļas nogale bija Pierīgas novadu sporta spēļu komandām. Mārupes sporta centra dāmu volejbola komanda finalsērijā divreiz uzvarēja Rīgas Volejbola skolas junioru komandu un kļuva par Nacionālās līgas čempionēm. “Salaspils” kluba handbolisti nodrošināja vietu virslīgas izslēgšanas turnīrā, bet Ķekavas basketbolisti svinēja uzvaru Nacionālās basketbola līgas pamatturnīra priekšpēdējā spēlē.

Lasīt vairāk...

Ķekavas florbolisti ceturtdaļfinālu sāk ar divām uzvarām, ulbrokieši – ar zaudējumu un uzvaru

  • Publicēts Sports

Latvijas florbola virslīgas ceturtdaļfināla sēriju pirmajās divās spēlēs nedēļas nogalē savās mājās “Ķekava”/”RB&B” komanda izcīnīja divas, bet florbola skolas “Masters”/Ulbrokas vienība piedzīvoja zaudējumu un svinēja uzvaru divās pēcspēles metienu sērijās. Ceturtdaļfināli ritēs līdz četrām uzvarām, trešā un ceturtā spēle paredzēta Pierīgas klubu pretinieku laukumā – Kocēnos un Talsos.

Lasīt vairāk...

Elektroenerģijas izmantošanas fokusā ir atjaunojamie enerģijas veidi

2022.gadā Latvijā vienas mājsaimiecības vidējais elektroenerģijas patēriņš bija 160 kWh mēnesī – ļoti līdzīgi, kā gadu iepriekš. Taču elektroenerģijas cena pieauga tā, kā neviens to neprognozēja, un skāra ikvienu. Līdz ar to cilvēki arvien vairāk sāka piedomāt ne tikai par to, kā elektrību ietaupīt, bet arī kā tērēt to energoefektīvi. Arī pašlaik, lai arī ir ziema, pēdējo mēnešu kopējais elektroenerģijas patēriņš mājsaimniecībās ir samazinājies vidēji par 6%.

Lasīt vairāk...

Kādus vitamīnus lietot spēku atjaunošanai pēc ziemas? Skaidro farmaceite

Pēdējais ziemas mēnesis un pavasaris ir laiks, kad mazliet pagurstam no aukstuma un pelēcības visapkārt. Turklāt patlaban vairāk enerģijas organismam nepieciešams, lai apkarotu aktivizējušos vīrusus un infekcijas. Kādus vitamīnus labāk lietot spēku atjaunošanai? Viennozīmīgas atbildes nav, jo katram gan ārsts, gan farmaceits ieteiks kaut ko individuāli, ņemot vērā vecumu, dzimumu, hronisku slimību esamību un daudzus citus faktorus. Tomēr vērā ņemami ieteikumi vitamīnu izvēlē, protams, ir.

Lasīt vairāk...

Mainot paradumus, mājsaimniecības varētu ietaupīt līdz pat 26 500 litriem ūdens vai vairāk gadā

Paradumu maiņa un dažādi tehniskie risinājumi ir būtiski faktori, kas var palīdzēt samazināt ūdens patēriņu mājsaimniecībās. Samazinot ikdienas ūdens patēriņu, mēs varam ietaupīt gan finanšu, gan vides resursus. Piemēram, dodot priekšroku un mazgājoties dušā, nevis ejot vannā, iespējams ietaupīt līdz pat trīs reizēm vairāk ūdens.

Lasīt vairāk...

Vesela āda ap nagiem – kā parūpēties, lai neveidojas ienadži?

Izpratne par roku ādas atjaunošanās procesu var palīdzēt izzināt, kas ādai vajadzīgs un kādas pazīmes liecina par nepieciešamu rīcību. Viena no izplatītākajām roku ādas problēmām, kas rada diskomfortu un neērtības, ir ienadžu veidošanās. Ienadži ir radzenes jeb sīki ādas plīsumi apkārt nagiem. Lai gan pēc to atrašanās vietas un cietības tie var atgādināt atlūzušu nagu, tā patiesībā ir atdalījusies āda. Ādai atdaloties, apkārtējā zona var pietūkt, parādīties apsārtums, kā arī sāpes. Kā kopt ādu ap nagiem un kā pareizi atbrīvoties no ienadžiem?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.