Menu
 

Pirmdiena, 20 Februāris 2023

Psiholoģe: Jaunieši mentālās veselības nozīmi nereti apzinās vairāk nekā vecāki

Pandēmija, kas atnesa virkni dažādu pulcēšanās ierobežojumu, mājsēdi un daudzas izmaiņas mūsu ikdienā, būtiski ietekmēja arī sabiedrības mentālo veselību, īpaši bērnu un jauniešu, kuri ir jūtīgāki, bez lielas dzīves pieredzes. Vienlaikus pandēmija iezīmēja arī izmaiņas tajā, kā uztveram mentālās veselības jautājumus, mazinot stigmas un stereotipus.

Lasīt vairāk...

Aptauja: dzimstību Latvijā palielinātu drošāka sajūta par Latvijas nākotni un lielāki ienākumi

Vairākums Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka dzimstība Latvijā palielinātos, ja iedzīvotāji reproduktīvajā vecumā justos drošāki par Latvijas nākotni. “Mēness aptiekas” un pētījumu aģentūras “Norstat” aptaujā šādu pārliecību apstiprināja 67% respondentu, gandrīz tikpat populāra atbilde bijusi, ka dzimstība valstī palielinātos, ja iedzīvotāji vairāk pelnītu.

Lasīt vairāk...

Edvards Smiltēns: Atbalstīsim Ukrainu līdz pat uzvarai

“Latvija sniedz visaptverošu palīdzību Ukrainai, un sabiedrībā valda spēcīgs, nepagurstošs atbalsts, tostarp praktiskā līmenī. Latvija atbalstīs Ukrainu līdz pat absolūtai Ukrainas uzvarai. Krievijai ir jāatbild par šīm asiņainajām zvērībām. Vainīgajiem ir jātop sodītiem. Tas ir jautājums par to, vai pasaulē valdīs tiesību spēks vai tiesības uz spēku,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, pirmdien tiekoties ar Ukrainas parlamenta (Verkhovna Rada) priekšsēdētāja vietnieci Olenu Kondratjuku.

Lasīt vairāk...

Valsts policija aiztur "BMW" vadītāju, kurš bēg no likumsargiem ar ātrumu 225 km/h

11.februāra vakarā uz autoceļa Rīga – Jūrmala – Ventspils Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieku uzmanību piesaistīja kāds “BMW” markas transportlīdzeklis, kura vadītājs apsteidza policijas ekipāžu, un viņa tālākais braukšanas stils, cenšoties apsteigt citus transportlīdzekļus, bija steidzīgs un balansēja uz pārkāpumu robežas. Ņemot vērā braucēja aizdomīgo un nepārliecinošo rīcību uz ceļa, likumsargi automašīnai pievērsa pastiprinātu uzmanību un vēroja tālākās darbības, nolūkā nepieļaut pārkāpumus.

Lasīt vairāk...

Starptautiskajā bateriju dienā pārstrādei nodoti trīs tūkstoši izlietotu bateriju

  • Publicēts Vide

Aizvadītajā sestdienā, Starptautiskajā bateriju dienā, Rīgā norisinājās unikāla akcija, kuras laikā iedzīvotāji tika īpaši mudināti nodot pārstrādei izlietotās baterijas, par labajiem darbiem vides labā saņemot bonusa punktus dubultā apmērā un citas pārsteiguma balvas. Akcija rīkoja “Zaļā josta” kopā ar inovatīvo depozīta iekārtu risinājumu “WinGo Deposit” un “Narvesen”, skaidrojot nepareizi apsaimniekotu videi kaitīgo atkritumu ietekmi uz vidi un uzsverot izlietotu bateriju pārstrādes nozīmi. Akcijas dienā pārstrādē nonākuši vairāk nekā trīs tūkstoši izlietotu bateriju, kā arī ap 400 elektronisko cigarešu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.