Menu
 

Piektdiena, 24 Februāris 2023

Pēteris Strautiņš: Būs cilvēkspēks – būs darbaspēks

Aizvadītajā gadā divi svarīgākie darba tirgus rādītāji mainījās uz labo pusi – nodarbinātība auga, turklāt strauji, bet bezdarbs samazinājās. Tiem, kas uzņēmumos atbild par darbinieku piesaisti un noturēšanu, dzīve kļūst sarežģītāka, taču tā nav slikta zīme, jo nepieciešamība taupīt arvien dārgāko cilvēku laiku ir galvenā ekonomiskā progresa veicinātāja. Tā mudina ieguldīt efektivitātē, kā arī liek izšķirties, ko ir un ko nav vērts darīt, tātad domāt stratēģiski.

Lasīt vairāk...

Policisti Rīgā un Dreiliņos aizturējuši "driftētājus"

Naktī uz 24.februāri Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, veicot satiksmes uzraudzību, Rīgā un Dreiliņos fiksēja divus “BMW” vadītājus, kuri apsnigušajās ielās brauca agresīvi – izraisīja apzinātu sānslīdi. Abi autovadītāji tika saukti pie administratīvās atbildības, vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Lasīt vairāk...

Dainis Gašpuitis: Bezdarbs ceturtajā ceturksnī sarūk; darba tirgū viss notiek

2022.gada 4.ceturksnī bezdarba līmenis, salīdzinot ar 3.ceturksni, pazeminājās par 0,2 procentpunktiem līdz 6,7%, bet gada laikā par 0,4 procentpunktiem. Bezdarba samazināšanos lielā mērā balstīja ekonomikas atgūšanās no Covid ierobežojumiem, kas nokompensēja vēl pagaidām ierobežoto Krievijas kara un sankciju negatīvo iespaidu. Arī izvairīšanās no enerģijas krīzes un siltie laikapstākļi mīkstināja augstās inflācijas ietekmi.

Lasīt vairāk...

CSP: Pērn Latvijā nodarbināti bija 63,9 % iedzīvotāju

2022.gadā Latvijā bija nodarbināti 886,2 tūkstoši jeb 63,9 % iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma rezultāti. Salīdzinot ar 2021. gadu, pērn nodarbinātības līmenis pieaudzis par 1,4 procentpunktiem, bet nodarbināto skaits – par 22,2 tūkstošiem.

Lasīt vairāk...

Latvijā nogādāts astotais jaunais elektrovilciens

Piektdien ar divām apsargātām kravas automašīnām no “Škoda Group” uzņēmuma “Škoda Vagonka” ražotnes Ostravā (Čehija) Rīgā tika nogādāti atlikušie divi no pavisam četriem astotā jaunā elektrovilciena sastāva vagoniem. Pirmie divi elektrovilciena vagoni Rīgu sasniedza jau pagājušajā nedēļā, ritošā daļa un jumta sastāvdaļas – šīs nedēļas sākumā. Līdz ar to šobrīd Latvijā ir nogādāti jau astoņi jaunā elektrovilciena sastāvi, norāda AS “Pasažieru vilciens”.

Lasīt vairāk...

Jānis Dimants: Guterreša vaimanas un Levita skaidrais skatījums, ko darīt ar Krieviju un Putinu

Tas bija februāra pirmajās dienās, kad atklātībā nāca ANO Ģenerālās asamblejas tādā kā pusslepenībā tapis rezolūcijas projekts ar aicinājumu “pēc iespējas ātrāk panākt visaptverošu, taisnīgu un ilgstošu mieru Ukrainā”. Un jā – ar ANO Hartas principu atgādinājumu, ka valstīm starptautiskajās attiecībās ir jāatsakās no spēka izmantošanas pret citu valstu teritoriālo nedalāmību un politisko neatkarību.

Lasīt vairāk...

Baltijas valstu un Polijas spīkeri: Ukrainas uzvara ir vienīgais ceļš uz miera atjaunošanu Eiropā

“Tirānija un terors ir jāizbeidz. Mieram un brīvībai ir jāuzvar. Ukrainas uzvara ir vienīgais ceļš uz miera atjaunošanu Eiropā. Mēs stāvam kopā ar Ukrainu,” piektdien, apritot gadam kopš Krievijas pilna mēroga militārā iebrukuma Ukrainā, kopīgā paziņojumā pauduši Baltijas valstu un Polijas parlamenta priekšsēdētāji.

Lasīt vairāk...

Video: Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris velta video Ukrainas kara upuriem

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris nācis klajā ar videoklipu ar latviešu kinofilmai “Dvēseļu putenis” radītās komponistes Lolitas Ritmanis emocionālās dziesmas jeb lūgšanas “Dodi mieru mūsu brāļiem” interpretāciju ukraiņu valodā. Videoklips aktualizē to, ka Krievijas agresijas rezultātā izraisītais pilna mēroga karš Ukrainā ilgst jau gadu, un ir kā veltījums ukraiņu tautas cietušajiem un kara upuru piemiņai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.