Menu
 

"Getliņi EKO" pērnā gada apgrozījums provizoriski pieauga par 33,5%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs "Getliņi EKO" pērnā gadā strādāja ar 25,1 miljona eiro apgrozījumu, kas provizoriski ir par 33,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga par 64,1% un bija 622 646 eiro, liecina "Getliņi EKO" neauditētais finanšu pārskats par 2019.gadu. 

Kā norādīts neauditētajā finanšu pārskatā, pērn ieņēmumi no pamatdarbības veidoja 20,517 miljonus eiro, no elektroenerģijas ražošanas - 2,493 miljonus eiro, no dārzeņu realizācijas - 2,056 miljonus eiro, no otrreizējo izejvielu realizācijas - 62 969 eiro un no citu viengadīgo kultūru realizācijas ieņēmumi veidoja 6427 eiro. 

Neauditētajā finanšu pārskatā sacīts, ka pērn uzņēmums investējis pamatlīdzekļu iegādē 10,2 miljonu eiro apmērā, kā arī turpināja biogāzes ieguvi, saražojot apmēram 29,4 gigavatstundu elektrības, kuras liekāko daļu saskaņā ar licenci realizēja AS "Enerģijas publiskais tirgotājs".

Tāpat aizvadītajā gadā "Getliņi EKO" turpināja darboties ar siltumnīcu kompleksu, nodrošinot efektīvu energoblokā saražotā siltuma izmantošanu, kā arī dārzeņu ražošanu. 

Neauditētajā finanšu pārskatā norādīts, ka 2019.gadā "Getliņi EKO" turpināja uzturēt kvalitātes vadības sistēmu atbilstoši ISO standartiem gan vadības, gan vides pārvaldības jomā. 

Nākotnē atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja vadība plāno saimnieciskās darbības un finanšu izaugsmi un attīstību turpmākajos gados. Kompānijas vadība prognozē, ka negatīvu ietekmi uz "Getliņi EKO" finanšu stāvokli varētu radīt neparedzētas izmaiņas normatīvajos aktos. Piemēram, plānotās izmaiņas elektroenerģijas ražošanas atbalsta normatīvajos aktos, kā arī vides normatīvajos aktos. 

Tāpat "Getliņi EKO" vadība prognozē, ka kompānijas darbību varētu ietekmēt arī politiskā nestabilitāti, kas apgrūtina apsaimniekotājam piesaistīt ilgtermiņa finanšu resursu piesaisti. 

Kā liecina "Firmas.lv", "Getliņi EKO" reģistrēts 1997.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Apsaimniekotāja 97,7% kapitāls pieder Rīgas domei un 2,3% - Stopiņu novada domei. 

"Getliņi EKO" ir atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums, kurš apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonu Latvijā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.