Menu
 

Pērn krities maizes ceptuves "Lāči" apgrozījums

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA "Lāči" apgrozījums pērn samazinājies, piektdien "SEB bankas" rīkotajā diskusijā "Uzņēmējdarbība pandēmijas laikā - krīze vai iespēja?" atzina "Lāču" vadītājs un īpašnieks Normunds Skauģis.

"Krīzēs parasti krītas patēriņš. Tas pērn iezīmējās arī šīs krīzes sākumposmā," atzina Skauģis.

Viņš norādīja, tostarp maizes patēriņa segmentā izmaiņu pērn gandrīz nebija, bet samazinājums bija konditorejas izstrādājumu segmentā.

"Pircējs tomēr palika konservatīvāks un šajā krīzes laikā tērējas mazāk. Mazāk pakotas konfektes, mazāk pakoti cepumi un kūkas, jo ciemos nav jāiet. Visi produkti, kas saistīti ar ciemos iešanu, samazinājās," atzina Skauģis.

Tāpat viņš atzina, ka krīzes dēļ uzņēmuma nācās darbiniekus sūtīt atvaļinājumā, kā arī pieteikt dīkstāves pabalstam. "Ražošanā labus darbiniekus sameklēt un apmācīt nav tik vienkārši," teica "Lāču" saimnieks.

Vienlaikus Skauģis piebilda, ka uzņēmuma darbinieki dīkstāves pabalstam 2020.gadā kvalificējās tikai vienā mēnesī.

Viņš arī pauda viedokli, ka dīkstāves pabalstus vajadzēja piešķirt, vērtējot uzņēmumus pēc to darbības nozarēm, nevis tikai apgrozījuma krituma apmēra konkrētos laika periodos . 

Tomēr Skauģis atzina, ka "Lāči", neskatoties uz apgrozījuma kritumu, 2020.gadu pārdzīvoja salīdzinoši veiksmīgi, un pašreiz uzņēmums strādā jau pie jauniem produktiem un projektiem.

2019.gadā "Lāči" strādāja ar 8,646 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 46% un sasniedza 239 816 eiro. Precīzi 2020.gada finanšu rādītāji vēl nav publiskoti.

Kompānija "Lāči" reģistrēta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 961 860 eiro, liecina "Firma.lv" informācija. "Lāči" pilnībā pieder Skauģim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.