Menu
 

Putnu fabrika "Ķekava" šā gada vasaru vērtē kā veiksmīgu

  • Autors:  LETA
Putnu fabrika "Ķekava" šā gada vasaru vērtē kā veiksmīgu ekrānšāviņš no youtube.com/"Putnu fabrika "Ķekava""

Latvijā lielākais putnu gaļas ražotājs "Putnu fabrika "Ķekava"" šā gada vasaru vērtē kā veiksmīgu, aģentūrai LETA atzina kompānijas valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

Viņš pastāstīja, ka 2018. gads un šā gada vasara gaļas ražošanas nozarei kopumā un arī "Putnu fabrikai "Ķekava"" ir bijusi veiksmīga. Pateicoties siltajai un garajai vasarai, kas šogad sākās jau maija sākumā, ievērojami – par 10% – ir audzis grila produkcijas pārdošanas apjoms salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Tāpat "Putnu fabrika "Ķekava"", sekojot pircēju pieaugošajām kvalitātes prasībām, šogad sāka piedāvāt grila produkciju ar marķējumu "Audzēts bez antibiotikām" paaugstinātā kvalitātē.

"Pircēju interese un pieprasījums pēc augstas kvalitātes gaļas ir viena no nozares aktuālajām tendencēm, ko redzam gan Latvijā, gan eksporta tirgos. Mēs esam pirmais ražotājs Baltijā, kurš ieviesa ražošanas pieeju bez antibiotiku izmantošanas, kas nozīmē – audzēt putnus ar paaugstinātu labturību un biodrošību, lai tie augtu veselīgi un ne reizi neslimotu, tādējādi izvairoties arī no antibiotiku lietošanas nepieciešamības. Priecē, ka kopš 2017. gada jūnija, kad uz "Ķekavas" svaigās gaļas produktu iepakojumiem ieviesām marķējumu "Audzēts bez antibiotikām", pircēju izpratne un pieprasījums pēc paaugstinātas kvalitātes ir tikai audzis," sacīja Pranckevičs.

Viņš piebilda, ka šis gads uzņēmumam ir būtisks arī eksporta attīstībā. Pavasarī kompānija sāka eksportu uz Igauniju, iepazīstinot kaimiņvalsts iedzīvotājus ar produkciju, kas marķēta ar norādi "Audzēts bez antibiotikām". Arī Lietuvas tirgū, kurā produktu ar marķējumu "Audzēts bez antibiotikām" eksports sākts 2017. gada rudenī, "Putnu fabrikas "Ķekava"" darbība bijusi veiksmīga. Savukārt šā gada jūnijā ar jaunu zīmolu "Grannfågel" sāka eksportu Zviedrijas mazumtirdzniecības sektoram.

"Zviedrijā ir daudz augstāki putnu labturības standarti un gaļas kvalitātes prasības nekā paredz Eiropas Savienības (ES) likumdošana. Lai saņemtu atļauju eksportam mazumtirdzniecības sektorā, esam izgājuši vairākkārtējas pārbaudes un nodrošinājusi pilnīgi visus Zviedrijas izvirzītos kvalitātes kritērijus. Zīmola "Grannfågel" produkcija no jūnija vidus ir nopērkama kopumā 25 tirdzniecības vietās visā valstī, tostarp tādos lielākajos Zviedrijas mazumtirdzniecības tīklos kā "ICA", "Coop" un "Hemköp", viņš pastāstīja.

Komentējot uzņēmuma finanšu rādītājus, Pranckevičs norādīja, ka "Putnu fabrikas "Ķekava"" un ar to saistīto uzņēmumu grupas finanšu gads ilgst no jūlija līdz nākamā gada jūnijam, un gaidāms, ka auditētos rezultātus par 2017./2018. finanšu gadu uzņēmums saņems vien septembra beigās. Tomēr jau šobrīd pagaidu aprēķini liecina, ka grupas uzņēmumu EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas 2017./2018. finanšu gadā ir pieaugusi par gandrīz 40% salīdzinājumā ar 2016./2017. finanšu gadu. Savukārt tīrā peļņa – gandrīz 2,6 reizes. "Par šiem rezultātiem esam gandarīti, un tie apliecina gan mūsu pareizo darbības stratēģiju, gan veiksmīgo komandas darbu," sacīja Pranckevičs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Putnu fabrikas "Ķekava"" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2016. gada 1. jūlija līdz 2017. gada 30. jūnijam, bija 62,057 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma auditētie iepriekšējā gada finanšu rezultāti vēl nav publiski pieejami.

Jau ziņots, ka "Putnu fabrika "Ķekava"" dibināta 1991. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas "Ķekava"" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kas 2013. gada vasarā parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Ķekavas", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.