Menu
 

"Olainfarm" turpmāk būs trīs akciju tirgus uzturētāji

  • Autors:  LETA
"Olainfarm" turpmāk būs trīs akciju tirgus uzturētāji Foto no arhīva

Zāļu ražotājam "Olainfarm" turpmāk būs trīs akciju tirgus uzturētāji – starptautiskā investīciju kompānija Lietuvā "Orion Securities", Igaunijas "LHV Pank" un Lietuvas "Šiauliu Bankas", aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

"Diemžēl iepriekšējās "Olainfarm" padomes darbības laikā finanšu tirgi, uzņēmuma darbības caurskatāmība un visu akcionāru, tajā skaitā mazo akcionāru, intereses acīmredzami nebija prioritāte. Savukārt mēs uzskatām, ka uzņēmuma attieksmes maiņa šajos jautājumos ir viens no svarīgākajiem jaunās komandas uzdevumiem. Panākot vienošanos par akciju tirgus trešo nodrošinātāju, "Olainfarm" atkal centīsies kļūt par vienu no vadošajiem Baltijas uzņēmumiem investoru attiecību jomā. Jāuzsver, ka veseli trīs tirgus nodrošinātāji šobrīd ir tikai dažiem uzņēmumiem Baltijā. Jau tuvākajā laikā plānojam uzsākt vai atjaunot arī citas investoru attiecību aktivitātes," sacīja "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks.

Pēc biržas "Nasdaq Riga" vēstītā, tirgus uzturētāja pienākums ir nepārtrauktās tirdzniecības laikā noteiktiem vērtspapīriem uzturēt pieprasījumu un piedāvājumu konkrētā cenu svārstību apgabalā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šogad 4. septembrī "Olainfarm" akcionāru sapulcē tika veiktas izmaiņas kompānijas padomē – atbilstoši akcionāru lēmumam darbu padomē vairs neturpināja Ivars Kalviņš, Milana Beļeviča un Ivars Godmanis, bet viņu vietā tika iecelts Rebenoks, Mārtiņš Krieķis un Daina Sirlaka. Darbu kompānijas padomē turpināja "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina (kurš mira 2017. gada decembrī) meita Irina Maligina un Signe Baldere-Sildedze, kura ir Maligina meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildne, taču Baldere-Sildedze no 11. septembra atstājusi padomes locekļa amata, norādot, ka šādi rīkojusies, jo "uzskata par neiespējamu turpināt darbu "Olainfarm" padomē kopā ar personām, kas šobrīd ir tās sastāvā".

Iepriekš:
Eksperts: Maligina meitas nevar pieprasīt ārkārtas akcionāru sapulci, kamēr nav vienošanās par mantojuma sadali starp visiem mantiniekiem

Uzņēmums "Olainfarm" iegādāsies ražotnes Eiropā

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.