Menu
 

Diskutēs par jūras piekrastes ekonomikas izaugsmi

  • Autors:  LETA
Diskutēs par jūras piekrastes ekonomikas izaugsmi Foto: pixabay.com

Ceturtdien, 20. septembrī, notiks tiešraides diskusija, kas veltīta ar jūru saistīto ekonomikas nozaru attīstībai jeb zilajai izaugsmei, aģentūru LETA informēja diskusijas organizatori.

Latvijas viens no unikālajiem resursiem ir tās jūras piekraste. Līdzšinējā pieredze liecina, ka, lai gan apzināmies tās potenciālu, līdz šim esam kūtri guvuši no tās ekonomisko labumu. Diskusijā tiks runāts par to, vai tehnoloģiju attīstība ļaus labāk apsaimniekot mūsu ostas, kūrortus un piekrastes pašvaldības, kādas ir jūrniecības, veselības tūrisma un citu piekrastes nodarbju attīstības izaugsmes, kā uz jūru skatās valsts, zinātne un jūrskolas, kā mazināt sezonalitātes ietekmi uz piekrastes ekonomisko attīstību, kā ieinteresēt jauno paaudzi jūrlietās.

Diskusija veltīta Eiropas Savienības fondu nākamajam finanšu plānošanas periodam un prioritāšu noteikšanai. Diskusiju rīko SIA "Grupa93", kas uzsākusi darbu pie Rīgas plānošanas reģiona (RPR) jūras un piekrastes viedās specializācijas tematiskā plāna 2020.–2027. gadam izstrādes.

Diskusijas sākums ir plkst. 12.00, un tajā piedalīsies "Grupa93" valdes priekšsēdētājs (diskusijas vadītājs) Neils Balgalis, Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja, Carnikavas domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (Jurēvica), Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktors Kristaps Soms, Latvijas Hidroekoloģijas institūta direktore un vadošā pētniece Anda Ikauniece, Latvijas Mazo ostu asociācijas priekšsēdētājs Jānis Megnis, "Hotel Jūrmala Spa & Conference Centre" pārstāve Kristīne Štāla-Bula un Latvijas Jūras akadēmijas Maģistru studiju programmas direktors Valdis Priednieks.

Diskusija notiek "Interreg" Baltijas jūras transnacionālās sadarbības programmas 2014.–2020. gadam līdzfinansēta projekta "Viedie piejūras reģioni: viedā specializācija, jūras un piekrastes resursi ekonomikas izaugsmei Baltijas jūras reģionā" ("Smart Blue Regions") ietvaros.

Diskusija tiks translēta nacionālās informācijas aģentūras LETA mājaslapā un portālā "Tvnet".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.