Menu
 

Mēbeļu ražotājs "Kvist" pērn nopelnījis 0,6 miljonus eiro Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Mēbeļu ražotājs SIA "Kvist" pērn strādāja ar 37,603 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 609 125 eiro, pretēji 337 562 eiro zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pēdējos trijos darbības gados uzņēmuma apgrozījums pieaudzis vidēji par 30% gadā. Kompānijas darbinieku skaits pagājušā gada laikā ir pieaudzis par 42 darbiniekiem, bet pēdējos trijos darbības gados - vidēji par 10% gadā.

Kompānijas vadība uzsver, ka, neņemot vērā paplašināšanās tempus un ieguldījumus, kurus bija nepieciešams veikt, kompānija aizvadīto finanšu gadu ir noslēgusi ar 648 300 eiro peļņu pirms uzņēmuma ienākuma nodokļa aprēķināšanas.

"Kvist" vadības ziņojumā arī teikts, ka uzņēmums pērn tāpat kā iepriekšējos gados turpināja strauju izaugsmi un produkcijas apmēru kāpināšanu. Kompānijas prioritāte aizvadītajā gadā bija optimizēt ražošanas procesus, kā arī iegādāties jaunas iekārtas un uzlabot ražošanas telpas. Pērn "Kvist" veica būtiskus ieguldījumus ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu. Kopējais investīciju apmērs 2018.gadā sasniedza 2,4 miljonus eiro. Uzņēmums lielu uzmanību pievērsa arī kopējai ražošanas kapacitātes kāpināšanai, identificējot tos ražošanas procesus, kas uzņēmumu būtiski ietekmēja, aizvadītajā finanšu gadā sasniedzot plānoto apgrozījumu.

Kompānijas mērķis turpmākajos gados ir stabila attīstība, nerimstoša tieši un netiešo izdevumu optimizācija, kas turpmāko uzņēmuma darbību varētu pozitīvi ietekmēt, ņemot vērā plānotās investīcijas. 2019.gadā kompānijas vadība paredz uzņēmuma turpmāku paplašināšanos, ieguldot ēkās un cilvēkresursos, kas nodrošinās iespējas ražot apjomīgākus pasūtījumus un piesaistīt jaunus klientus. Kompānijas vadība uzsver, ka "Kvist" ir pietiekami resursi, lai turpinātu investēt attīstībā.

LETA jau ziņoja, ka "Kvist" 2017.gadā strādāja ar 29,1 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 43,8% un bija 337 562 eiro.

"Kvist" dibināta 2011.gadā. "Kvist" ir specializējies liekti līmētu mēbeļu, masīvkoka mēbeļu un mēbeļu detaļu ražošanā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 422 268 eiro.

Kompānija ir daļa no ''Kvist Industries'', kurā ietilpst ražotne Slovākijā ar specializāciju masīvkoka mēbeļu ražošanā un ražotne Dānijā, kurā tiek ražotas galda virsmas un norit darbs ar īpašiem projektiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.