Menu
 

Sestdiena, 29 Janvāris 2022

Ķekavas novadā Covid-19 saslimstības kumulatīvais līmenis uz 100 000 iedzīvotājiem pārsniedzis 7000 gadījumu

Ķekavas novadā Covid-19 saslimstības kumulatīvais līmenis uz 100 000 iedzīvotājiem pārsniedzis 7000 gadījumu, bet vēl trijos Pierīgas novados - Mārupes, Ādažu un Olaines - 14 dienu kumulatīvais saslimstības līmenis ar Covid-19 ir pārsniedzis 6000 gadījumu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

Karikatūra. Atteikties vai implantēt?

“Būtu laiks atteikties no Covid-19 sertifikāta, jo sertifikāts un pašreizējo ierobežojumu sistēma sevi ir izsmēluši,” – šādu viedokli paudis 13. Saeimas deputāts, Zaļo un Zemnieku savienības valdes līdzpriekšsēdētājs Edgars Tavars (LZP). Viņaprāt, Covid-19 sertifikāts situācijā, kad strauji izplatās jaunais omikrona paveids, zināmā mēra rada viltus sajūtu, ka cilvēks ir pasargāts. “Mēs redzam, ka slimo gan vakcinētie, gan nevakcinētie. Pie iepriekšējā deltas varianta – jā, tam bija efekts,” uzskata Tavars, piebilstot, ka tas bijis redzams arī Slimību profilakses un kontroles centra ikdienas statistikā.

Lasīt vairāk...

Speciālistu ieteikumi bezmiega gadījumā un pieci padomi terapijai bez zālēm

Runājot  par veselībai nevēlamām diennakts ritma izmaiņām, miegainību un bezmiegu kā pandēmijas izraisītiem miega traucējumiem ir radies īpašs apzīmējums – kovidsomnija. Mokošs bezmiegs var radīt garastāvokļa izmaiņas, atmiņas, domāšanas, uzmanības un koncentrēšanās traucējumus un pat novirzes normālā hormonālā apritē. Kā nepieļaut, ka miega traucējumi kļūst ilgstoši un būtiski apdraud dzīves kvalitāti?

Lasīt vairāk...

Iepazīšanās portāli, azartspēles un bērnu spēlītes: kā nepazaudēt naudu internetā

Azartspēļu lietotnes, kas sola vieglus laimestus tūkstošu apmērā, iepazīšanās portāli, kur cilvēki jau gaida rindā, lai iepazītos ar tevi, un no konta regulāri atvilkti pāris eiro par mobilajām spēlītēm, kuras vairs nemaz nav tavā telefonā – internetā un mobilo lietotņu tirgū iespējas pazaudēt naudu ir ik uz stūra, tādēļ Citadeles eksperti ir apkopojuši lietas, kas jāņem vērā, lai tava vai bērnu sērfošana internetā mūsdienās būtu drošāka, un pats galvenais – vai ir iespējams atgūt naudu?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.