Menu
 

Sākusies pieteikšanās dalībai tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgum Brīvdabas muzejā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina pieteikties dalībai latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgū, kas notiks 6.jūnijā un 7.jūnijā, informēja Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Harita Maniņa.

Brīvdabas muzejs aicina amatniekus, pārtikas izstrādājumu tirgotājus, kā arī sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus pieteikties dalībai gadatirgū, kas šogad norisināsies jau 50.reizi. Gadatirgum var pieteikties meistari, kuri darina lietišķās mākslas izstrādājumus, izmantojot un iespaidojoties no latviešu tautas arheoloģiskā un etnogrāfiskā mantojuma. 

Maniņa stāstīja, ka dalībnieku izvēlē priekšroka tiks dota tradicionālo amatu pratējiem - audējiem, rokdarbniekiem, kalējiem, rotkaļiem, ādas un koka izstrādājumu darinātājiem, pinējiem un podniekiem. Lai piedalītos gadatirgū, darbiem ir jābūt kvalitatīviem un darinātiem no tradicionāliem materiāliem. Veicot dalībnieku atlasi, tiks ņemts vērā arī tas, lai meistari būtu no visiem Latvijas novadiem.

Arī šogad, veicot jauno dalībnieku atlasi, gadatirgum piedāvātos izstrādājumus vērtēs muzejā izveidota ekspertu komisija. "Izvēloties arī pārtikas izstrādājumu tirgotājus un ēdinātājus, dosim priekšroku vietējiem mājražotājiem un Latvijas tradicionālajiem ēdieniem," piebilda Maniņa. 

Pagājušajā gadā gadatirgū piedalījās 549 tirgotāji ar amatniecības darinājumiem, 21 grāmatu tirgotājs, 185 pārtikas izstrādājumu tirgotāji,18 ēdinātāji un to apmeklēja vairāk nekā 36 000 cilvēku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.