Menu
 

Starptautiskais Jūrmalas ērģeļmūzikas festivāls "Vox angelica" noritēs piecpadsmito reizi

  • Autors:  LETA
Foto - www.jurmala.lv Foto - www.jurmala.lv

Šovasar ikgadējais starptautiskais Jūrmalas ērģeļmūzikas festivāls "Vox angelica" svinēs piecpadsmito jubileju, aģentūra LETA uzzināja Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

Dubultu luterāņu baznīcā ik gadu vasaras svētdienu vakaros plkst.18.00 jūrmalniekus un pilsētas viesus priecē ērģeļmūzikas festivāls. Jubilejas gadā tas norisināsies no 25.jūnija līdz 6.augustam. Šovasar festivālā iecerēti kopumā astoņi koncerti ar daudzveidīgām programmām gan muzikālā, gan izpildītāju sastāva ziņā.

Atklāšanas koncertā 25.jūnijā atbilstīgi festivāla jubilejas gadskārtas skaitlim piedalīsies piecpadsmit ērģelnieki: Kristīne Adamaite, Edīte Alpe, Jolanta Barinska, Ilona Birģele, Larisa Bulava, Larisa Carjkova, Līga Dejus, Roberts Hansons, Līga Īvāne, Diāna Jaunzeme-Portnaja, Vita Kalnciema, Ilze Reine, Aigars Reinis, Ligita Sneibe un Aija Ziņģīte. Koncertrogrammā iekļauti latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbi.

Pirmo reizi festivāla vēsturē notiks Latvijas topošo jauno ērģelnieku maratonkoncerts. Šī koncerta ideja radās pirms gada ērģeļspēlei veltītajā akadēmiskajā konkursā "Jūrmala", kurā piedalījās Latvijas un ārvalstu skolu audzēkņi. Šogad topošie ērģelnieki ar uzstāšanos Dubultu baznīcā iekrāsos jubilejas festivāla programmu koncertā, kas izņēmuma kārtā norisināsies sestdienā, 1.jūlijā, plkst.16.00.

Festivāla idejas autores ērģelnieces Edītes Alpes dzīves un arī darba gadu jubilejas koncerts skanēs 2.jūlijā, un kopā ar jubilāri tajā muzicēs dziedātājas Ilona Bagele un Inga Šļubovska, flautiste Dita Krenberga un vijolnieks Jāzeps Jermolovs.

Festivāla vasaras turpinājumā gaidāmas vēl piecas koncertprogrammas, kurās piedalīsies ērģelnieki Kristīne Adamaite, Aigars Reinis, Ligita Sneibe, Larisa Bulava un Roberts Hansons, dziedātāji Gunta Gelgote un Dainis Kalnačs, flautistes Liene Denisjuka-Straupe un Ilona Meija, saksofonists Aigars Raumanis un vijolniece Monta Vērmane.

Informācija par festivāla programmu pieejama sociālā tīkla "Facebook" lapā "Festival Vox angelica" un tīmekļvietnē dubultudraudze.lv. Festivāla koncertu apmeklējums ir bez maksas. Festivāls notiek ar Jūrmalas pilsētas un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.