Menu
 

Garkalnes koris "Pa Saulei" aicina apmeklēt koncertu Pēterbaznīcā un ziedot baznīcas ērģeļu atjaunošanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/pasaulei Foto - facebook.com/pasaulei

Ropažu novada Garkalnes pagasta kultūras centra "Berģi" jauktais koris "Pa Saulei", sākot svinēt 15.sezonu, sagādājis dāvanu ne tikai sev, bet arī mīļajai Latvijai – 15.novembrī Rīgas Svētā Pētera baznīcā izskanēs latviešu kormūzikas klasikas koncerts "Teiksma". Ieeja bez maksas, taču skatītāji tiek mīļi lūgti ziedot Pēterbaznīcas ērģeļu atjaunošanai.

Kora mākslinieciskā vadītāja Marta Ozola latviešu klasiskās mūzikas koncertu korim "Pa Saulei" bija iecerējusi jau pirms pandēmijas, kas kora dzīvi uz kādu brīdi apstādināja.

“Izvēlētie skaņdarbi ir nozīmīgi gan mūsu kolektīvam, gan arī man un katram dziedātājam personīgi. Ir skaņdarbi, par kuriem uzreiz ir skaidrs, ka tie “piestāv” mūsu korim, jo tie repertuārā iekļaujas viegli, un koristu acīs redzama uguntiņa. Daži skaņdarbi ir arī nopietnāks izaicinājums dziedātāju varēšanai. Liels prieks, ka šis koncerts norisināsies pašā Vecrīgas sirdī – Pēterbaznīcā, un vienlaikus mums būs iespēja ar savu koncertu veicināt ziedojumu papildināšanu baznīcas ērģeļu atjaunošanai.”

Šā gada augustā apritēja 14 gadi kopš jauktā kora "Pa Saulei" pirmā mēģinājuma. Koris mākslinieciskās vadītājas Martas Ozolas, diriģenta Jāņa Ozola un kormeistares Līgas Znutiņas vadībā guvis godalgas starptautiskos koru konkursos gan Eiropā, gan Āzijā, taču šovasar Dziesmu svētku laikā koristu emocijas burtiski eksplodēja vēl pirms lielajiem Mežaparka lielkoncertiem.

Nedalīta atdeve Koru karos pasauliešiem sniedza tik spēcīgas emocijas, ka saviļņojuma asaras bira, gan nokāpjot no skatuves, gan saņemot žūrijas augsto novērtējumu. Tas kora dziedātājiem neapšaubāmi deva spēcīgu impulsu un pamudinājumu tiekties uz vēl augstākām virsotnēm un jaunu atskaites punktu nākamajām kora sezonām, norāda kolektīvā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.