Menu
 

Dzintaru koncertzālē ar koncertprogrammu "Siltā gaismā" uzstāsies Shipsea

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

25.novembrī divos koncertos plkst.16.00 un plkst.19.00 Dzintaru koncertzālē ar solokoncertu "Siltā gaismā"uzstāsies Jānis Šipkēvics jeb Shipsea, tajā piedalīsies arī jaunā dziedātāja Una Daniela un stīgu kvartets.

Koncertprogrammā Jānis Šipkēvics apvienojis dziesmas, kas, viņaprāt, atspoguļo mīlestības temperatūras plašo diapazonu – no Raiņa "Meitenes ar ledus acīm" līdz karstai kvēlei. Jaunā lasījumā stīgu kvarteta, klavieru un balsu salikumā izskanēs būtiskākās lappuses no Shipsea daiļrades ("Taviem ceļiem", "Mežaparks"), kā arī svaigākā albuma "Apgaismo mani" dziesmas ("Tavi viļņi", "Pie upes", "Dunka" un "Siltā gaismā").

Tas ir ļoti personīgs un autobiogrāfisks albums, kura tematika balstīta pieredzes stāstos un notikumos. Dziesmās saklausāmi muzikāli kontrasti, mijoties gan enerģiskām, gan liriskām tēmām, kā arī dažādu muzikālo raksturu atklāsmēm, vēsta Dzintaru koncertzāle.

Programmā ietvertas arī skaistākās melodijas, ko savulaik radījuši Imants Kalniņš, Keita Buša, Pīters Geibriels.

Jauno dziedātāju Unu Danielu Shipsea dēvē par "absolūtu brīnumu Latvijas popmūzikas ainavā – apveltītu ar filigrānu balsi, harismu, turklāt virtuozu daudzos žanros, žilbinoši pārvaldot dažādus instrumentus – sintezatorus, lūperus, perkusijas un samplerus". Uz skatuves koncertā kāps arī Shipsea stīgu kvartets: Kristiana Šīrante (vijole) Madara Gaile (vijole) Inita Abakua (alts) Madara Norbūte (čells).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.