Menu
 

Jūrmalas pilsētvidē atgriežas Olgas Šilovas skulptūra "Jūrava un peldētājs"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

23.novembrī Majoru pludmalē atklāts Olgas Šilovas laikmetīgās mākslas objekts “Jūrava un peldētājs”. Skulptūra, kas reiz papildināja Jomas ielu Majoros, atgriežas publiskajā telpā, lai kļūtu par vienu no Jūrmalas piejūras ainavas simboliem, pavēstīja Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centrā.

Abstraktās formās alumīnijā atlieto nāru Olga Šilova radīja 2005. gadā pēc kāda uzņēmēja pasūtījuma. Mākslas darbs tika uzstādīts uz privātas zemes Jomas ielā, kur bija publiski pieejams un aplūkojams. Taču 2020. gadā māksliniece saņēma ziņu, ka viņas radītais objekts tiek demontēts.

Drīz pēc tam, kad “Jūravas” pasūtītājs negaidot bija devies mūžībā, viņa biznesa pārņēmēji, neko nepaskaidrojot, nolēma no skulptūras atbrīvoties. Olgai Šilovai tomēr izdevās mākslas darbu atpirkt, un divus gadus dekoratīvā skulptūra atradās mākslinieces darbnīcā. Meklējot risinājumu, kā objektu atgriezt tam paredzētajā dzīvē, tēlniece nolēma šo 40 000 eiro vērto mākslas darbu uzdāvināt Jūrmalas pilsētai.

Tēlnieces, Latvijas Mākslas akadēmijas profesores Olgas Šilovas skulptūras un vides objekti top viņas darbnīcā Lielupē. Arī četrus metrus augstā Jūrava, kas tagad atbilstoši mākslinieces iecerei, uzstādīta Ērgļu ielas galā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.