Menu
 

Ķekavas novadpētniecības muzejā 11.janvārī tiks atklāta šī gada pirmā izstāde "Mēs krāsās"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - kekava.lv Ilustrācija - kekava.lv

Ķekavas novadpētniecības muzejā 11.janvārī tiks atklāta šī gada pirmā izstāde "Mēs krāsās". Tajā būs apskatāmi Ķekavas mākslas skolas pieaugušo gleznošanas studijas 11 dalībnieču mākslas darbi. Gleznās varēs vērot gaismu ēnu spēli, krāsu daudzveidību, toņu nianses, ziedu košumu un dabas rāmo skaistumu.

Kā pavēstīja Ķekavas novadpētniecības muzeja pārstāve Inga Paikena, kopš 2010.gada Ķekavas mākslas skola piedāvā interešu izglītības grupu "Gleznošanas studija pieaugušajiem". Grupu nodarbībās pie pasniedzējas Ilonas Korņilko gleznošanas prasmes apgūst dalībnieces, kuru ikdiena nav saistīta ar gleznošanu, tikai viena no viņām beigusi mākslas skolu.

Kā atzīst topošās mākslinieces, šis ir vēl viens veids, kā realizēt savu potenciālu, izteikt sevi, apzināties un apliecināt. Iespējams, kāda no viņām piepilda nerealizēto un nepiepildīto bērnības sapni – mācīties mākslas skolā. Kā atzīst dalībnieces, gleznošana ir viena no pašizteikšanās iespējām, kurā varam atļauties vairāk laika veltīt sev un vienlaikus iemācīties ko jaunu – eksperimentēt ar krāsām un dažādām tehnikām. Tā ir kā terapija – meditācija.

Līdz šim katra mācību gada izskaņā, pavasarī, mākslas skolā tiek rīkota izstāde, kurā vienkopus var ieraudzīt gada laikā tapušos labākos darbus. Šajā izstādē katra studijas dalībniece parādīs 2 vai 3 gleznas, kuras pašai ir nozīmīgas, bet vienojošā būs raibā krāsu palete, kas atspoguļosies gleznās. Katrai studijas dalībniecei ir savs rokraksts, krāsu izjūta un spējas. Bet, lai galarezultātā taptu labs darbs, liela nozīme ir skolotājas Ilonas prasmīgai virzīšanai uz mērķi, kas ļauj katrai sasniegt savas virsotnes.

Izstāde Ķekavas novadpētniecības muzejā būs atvērta līdz 16.martam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.