Menu
 

Atbalstīs mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu un spēles īsfilmu ražošanu ar 300 000 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - Nacionālais kino centrs Foto - Nacionālais kino centrs

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) izsludinājis konkursu mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu un spēles īsfilmu ražošanai, kurā plānots sadalīt 300 000 eiro, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Konkursa mērķis ir atbalstīt mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu un spēles īsfilmu veidošanu, lai tiktu radīti augstvērtīgi un oriģināli kino darbi, veicināta autoru profesionālā un radošā izaugsme, kā arī tiktu nodrošināta ilgtspējīga Latvijas filmu nozares attīstība.

Pieteikumus sistēmā "kkf.kulturaskarte.lv" var iesniegt līdz 2.februāra plkst.23.59. Savukārt konkursa rezultāti būs zināmi pēc 1.marta.

Mērķprogrammas projektu konkursā var piedalīties juridiskas personas, kas reģistrētas Valsts ieņēmumu dienestā kā patstāvīgas vienības ar nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru un kuru statūtos vai nolikumā kā pamatdarbības veids ir noteikta ar kultūru vai mākslu saistīta darbība.

Konkursā uz atbalstu var pretendēt pilnmetrāžas spēlfilma, kas nav īsāka par 65 minūtēm vai spēles īsfilma, kas nav garāka par 25 minūtēm. Tāpat konkursā vienam pilnmetrāžas spēlfilmu projektam var pieprasīt ne vairāk kā 120 000 eiro, bet spēles īsfilmas projektam ne vairāk kā 40 000 eiro.

Konkursā var pieteikt tikai tādu filmu projektus, kurus plānots pabeigt līdz 2025.gada 30.novembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.