Menu
 

Līnijdeju šovs "Snap your fingers" Salaspilī svin desmit gadu jubileju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.salaspils.lv Foto - www.salaspils.lv

20.janvārī Salaspils kultūras namā “Rīgava” pulcējās līnijdejotāji no dažādām Latvijas vietām, lai piedalītos ikgadējā līnijdeju šovā “Snap your fingers”. Tikšanās bija īpaša, jo pasākumam šis ir desmitais jubilejas gads. Pasākumu organizēja un viesus uzņēma Salaspils līnijdeju kolektīvs “Lucia's Linedancers”, informē tā dejotāja Andra Ozoliņa.

Uz līnijdejotāju šovu “Snap your fingers” atbrauca kolektīvi no dažādām Latvijas malām – no Viļāniem, Bauskas, Salacgrīvas, Burtniekiem, Baložiem, Līgatnes un Rīgas. Svētkos ar priekšnesumu piedalījās arī pašmāju deju kolektīvs “Buras”. Jaunieši ar jaunības degsmi enerģiski un azartiski parādīja savu dejotmākslu. Pasākumu vadīja atraktīvie jaunieši no Salaspils 1.vidusskolas Ritvars Platpīrs un Kirstena Čudare.

Līnijdejotāji pasākumu atklāja ar kopdeju “Country Roads”, kuru visi šova dalībnieki nodejoja plecu pie pleca populārākās kantrī mūzikas pavadījumā. Turpinājumā sekoja šovs. Pirmajā daļā līnijdejotāju kolektīvi izpildīja vienu kantrī stila deju, otrajā daļā – brīvā stila deju. "Visi deju priekšnesumi bija baudāmi, skaisti, interesanti un pārdomāti, katrs kolektīvs dejojot izstāstīja kādu “stāstu” vai notikumu. Tas patiesi bija šovs!" stāsta A.Ozoliņa.

Deju priekšnesumus vērtēja kompetenta žūrija – pasaules līnijdeju čempionātu uzvarētājas Irita Grīnberga un Inga Ozoliņa, kā arī Juris Gogulis, Latvijas Universitātes kolektīva “Pērle” repetitors. Tiesnešu uzdevumus bija novērtēt deju priekšnesumus, atzīmēt kolektīva stiprās puses un būt par atbalstu, lai sniegtu ieteikumus kolektīviem deju prasmju pilnveidošanā. Tiesneši kolektīviem piešķīra dažādas nominācijas: kāds ieguva nomināciju “Enerģijas lādiņš”, kāds – “Līnijdeju nākotne”, “Romantiskā līnijdeja” vai “Teatralizētākais priekšnesums”. Katrs kolektīvs saņēma uzvaras kausu, diplomu un dāvanas, jo deju priekšnesumi bija iespaidīgi, aizrautīgi un pārsteidzoši, norāda organizatoru pārstāve.

"Šajā desmit gadu līnijdeju šovā bija draudzīga un ģimeniska atmosfēra, jo esam kļuvuši par “deju draugiem”. Mūs visus vieno dejotprieks. Pēc koncerta bija sadancošanās, kad ikviens dejotājs varēja izdejoties no sirds. Paldies Salaspils kultūras namam un komunālajam dienestam par atbalstu pasākumu organizēšanā! Dejotāji turpinās dejot un braukt ciemos cits pie cita, kā arī piedalīsies citos kopīgos līnijdeju svētkos!" teic A.Ozoliņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.