Menu
 

Saulkrastu koris "Anima" izdod dziesmu un videostāstu "Lec, saulīte, rītā agri!"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Saulkrastu koris "Anima" izdod dziesmu un videostāstu "Lec, saulīte, rītā agri!". Dziesmas pamatā ir latviešu tautasdziesmas divrinde "Lec, saulīte, rītā agri, lec ar Dieva padomiņ’!", ko izpilda solistes Laura Leontjeva un Elīna Ose kopā ar kori "Anima", bet muzikālo oriģinālskanējumu radījis komponists Kristaps Kievkalns, kura jubilejas koncertos šajā pavasarī būs dzirdama arī šī dziesma, informē kora pārstāvji.

Dziesma rakstīta īpaši Saulkrastu korim "Anima" un solistēm Laurai Leontjevai un Elīnai Osei, kuras improvizatoriski izdzīvo dziesmas pamatmotīvu no klusinātas lūgšanas līdz dvēseles kliedzienam. Komponists tautasdziesmas vārdus ietērpis skaniski plašā muzikāli latviskā dabas ainavā, kas tiecas pēc gaismas, pēc cerības, pēc mierinājuma.

Mūzikas video piedalās aktrise Madara Botmane, kuras izpildījumā atainots skarbs un sirdi plosošs sievietes stāsts par nonākšanu dzīves šķietami viszemākajā punktā, pēc kura viņa izvēlas celties, iet, izciest, lūgt, atbrīvoties un tapt dziedinātai. "Par to, cik plaša ir Madaras jūtu pasaule un talants, es pārliecinājos, filmējot šo video ne tajos labvēlīgākajos laika apstākļos, bet tas bija tieši tas, kas vajadzīgs, lai piedzīvotu patiesu emociju izvirdumu," atklāj videostāsta režisore Laura Leontjeva.

Video operators un montāžas režisors ir Ritvars Bluka, ar kuru korim izveidojusies cieša sadarbība. Savukārt dziesmas ierakstā kopā ar kori un solistēm piedalījusies arī instrumentālā grupa: Kristaps Krievkalns (taustiņi), Kristjāns Krievkalns (elektronika), Andis Klučnieks (flauta), Miķelis Vīte (sitamie instrumenti). Skaņas apstrādi veicis Armands Treilihs.

"Lec, saulīte, rītā agri!", kā arī kormūzikas cikls "Krastā saviļņots" kora "Anima" izpildījumā izskanēs komponista Kristapa Krievkalna jubilejas koncertos Cēsīs, Rēzeknē un Rīgā, norāda kora pārstāvji.

Multimediji

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.