Menu
 

Ulbrokā skanēs kokļu mūzikas koncerts "Pavasara vakarā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LNKC Foto - LNKC

Aprīlī Ulbrokā, Rīgā un Valmierā izskanēs trīs Latvijas Nacionālās kultūras centra (LNKC) rīkoti kokļu mūzikas koncerti "Pavasara vakarā". Katram koncertam būs īpaši gatavota programma, bet kopīgais koncertcikla mērķis ir atskatīties uz aizvadītajiem Dziesmu un deju svētkiem un iezīmēt pirmos soļus kokļu mūzikas repertuāra plānošanā nākamajiem svētkiem.

Sestdien, 13.aprīlī, plkst.17.00 Ropažu novada Kultūras centrā "Ulbrokas pērle" saspēlēsies koklētāju ansambļi no Aizkraukles, Ķekavas, Salaspils, Ropažu un Mārupes novada. Kā informēja LNKC, programmā iekļauti latviešu komponistu un apdaru autoru skaņdarbi, kas varētu pretendēt uz kokļu mūzikas zelta fondu. Līdzās tiem gaidāms arī kāds pirmatskaņojums. Koncerta mākslinieciskā vadītāja un diriģente – Valda Bagāta.

Kokļu mūzikas koncerti "Pavasara vakarā" notiks arī 14.aprīlī Mežaparka Lielās estrādes "Kokaru zālē" Rīgā un 19.aprīlī Valmieras Kultūras centrā. Koncertos ieeja ir bez maksas.

Koncertu ciklu rīko LNKC sadarbībā ar Jūrmalas Mūzikas vidusskolu, Valmieras novadu, Ziemeļrīgas kultūras apvienību un Kultūras centru "Ulbrokas pērle".

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.