Menu
 

Lielajā ģildē varēs baudīt klasiskās mūzikas koncertu tumsā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

26. aprīlī Lielajā ģildē notiks klasiskās mūzikas koncerts pilnīgā tumsā – multimediju šovs “Mūzika tumsā: Pavasara noskaņojums”, kas apvienos klasisko mūziku un kosmosu vienotā veselumā. Vijolnieces un muzikālās izrādes autores Jevgēņijas Zimas pavadībā gandrīz 20 mūziķi no orķestra “Pēterburgas virtuozi” izspēlēs dažādu klasiskās mūzikas autoru skaņdarbus, ko pavadīs arī deju solo priekšnesums.

Vairāk nekā stundu garā muzikālā izrāde tumsā “Pavasara noskaņojums” piedāvās klausītājiem labākās klasiskās mūzikas melodijas, kas jau ir labi zināmas, gan arī dažādas aranžijas stīgu instrumentiem, rosinot domāt pa pamošanos dabā, par iemīlēšanos, par dzīvības spēku, stāsta organizatoru pārstāve Kristīne Tjarve.

Zīmols “Mūzika tumsā” ir mākslas un tehnoloģiju sinerģija, kas apvieno simfoniskās mūzikas klasisko izpildījumu un mūsdienīgu 3D grafiku, kas veidots katram no skaņdarbiem atsevišķi, katrai dziesmai veidojot savu vizuālo stāstu. Klasiskās mūzikas izpildītāji – orķestra “Sanktpēterburgas virtuozi” dalībnieki – pilnīgā tumsā spēlē sarežģītas simfonijas un operu fragmentus, jau no pirmajām skaņām aizraujot klausītājus.



Vijolniece un izrādes autore Jevgēņija Zima, kura Latvijā viesojusies pagājušajā un aizpagājušajā gadā, ir iemīļojusi gan Lielās ģildes akustiku, gan arī Latvijas publikas atsaucību. “Es katru reizi ļoti gaidu atgriešanos pie Latvijas publikas, kam esam spēlējuši vairākas reizes. Mūs šeit tik sirsnīgi uzņem, ka šīs emocijas vēl ilgu laiku dod iedvesmu radošajai darbībai. Man patīk arī Vecrīga, mazās ieliņas, tirdziņi un iespēja vērot dzīves ritmu Rīgā. Šī ir vieta, kur atgriezīšos vēl un vēl. Tagad atgriežamies pie Latvijas publikas ar pavasara noskaņojumu, tādēļ aicinu ikvienu atnākt un izbaudīt mūsu radīto muzikālo stāstu un kopīgi noskaņoties tai vieglajai pavasarīgajai noskaņai, tauriņiem vēderā,” aicina J. Zima.

Muzikālā izrāde tumsā būs pasākums, kas patiks ne tikai klasiskās mūzikas cienītājiem, bet arī tiem, kuri līdz šim nav iepazinušies šī mūzikas veida skaņdarbiem. Muzikanti atskaņos pasaules klasiskās mūzikas šedevrus 3D lāzeršova pavadībā, kā arī būs iespēja vērot horeogrāfijas priekšnesumus, tāpat gaidāmi video un gaismas šova elementi, vēsta organizatori.

Biļetes uz muzikālo izrādi “Mūzika tumsā: Pavasara noskaņojums” iespējams iegādāties “Biļešu servisa” kasēs visā Latvijā un tīmekļa vietnē www.bilesuserviss.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.