Menu
 

Svētdiena, 18 Decembris 2022

Pētījums: skolēni vēlas kļūt par labākiem cilvēkiem

Mūsdienās bieži runā par vardarbību skolā un par ētiskuma trūkumu. Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pedagoģijas zinātniskā institūta zinātnieku komanda tikko veikusi pētījumu par skolēnu (9 līdz 14 gadu vecumā) morālo izaugsmi ar mērķi palīdzēt gan bērniem, gan skolotājiem, gan vecākiem skatīties caur attīstošu un pozitīvu prizmu uz jauniešu uzvedības jautājumiem: kā kļūt par labākiem cilvēkiem?

Lasīt vairāk...

"CleanR" seši padomi, kā Ziemassvētkos ietaupīt un svinēt dabai draudzīgi

Ziemassvētki ir skaisti svētki, diemžēl nereti tas ir arī izšķērdīgs gada nogrieznis, bet, liekot lietā izdomu, katrs var samazināt svētku sezonas ietekmi uz vidi un savu maciņu. Pēc Ziemassvētku svinībām atkritumu rodas vairāk nekā pēc citiem svētkiem — dāvanu iepakojums, saiņošanai izmantotais papīrs, pārtika, kas sapirkta pārāk lielā apjomā, un dažāda svētku atribūtika pēc gadu mijas mēdz būtiski palielināt atkritumu kalnus.

Lasīt vairāk...

Ziema bīstama arī suņiem: saaukstēšanās, sāls izraisīti ķepu iekaisumi, paslīdot gūtas traumas

Lai arī šogad Latvijā varam baudīt patiesi skaistu un balti sniegotu ziemu, nav noslēpums, ka šī ir sezona, kurā īpaša uzmanība jāpievērš drošībai un veselībai, lai ziemas prieku baudīšana nepārvērstos neplānotos izdevumos, ilgstošā ārstēšanā vai vēl ļaunāk – traģēdijā. Apledojumi uz ceļu segumiem un ietvēm, apgrūtinātas redzamības braukšana, krītošas lāstekas un kūstoši sniegi uz ēku jumtiem – šie ir apstākļi, kas neizbēgami padara bīstamāku pārvietošanos kā autovadītājiem, tā kājāmgājējiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.